La neu emblanquina Ponent

Diversos municipis de la Noguera, la Segarra, l'Urgell i les Garrigues s'han llevat amb gruixos de neu de fins a 15 centímetres

Dos nens a la neu d'Àger (Noguera)
Dos nens a la neu d'Àger (Noguera) | Cedida
Redacció
25 de març del 2017
Actualitzat a les 14:09h
La neu ha emblanquinat aquesta matinada diversos municipis de l'Urgell, la Noguera i la Segarra. Localitats com Cubells (Noguera), Tàrrega ( Urgell) o Cervera (Segarra) s'han llevat enfarinats amb gruixos de fins a 15 centímetres en alguns punts després que Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el Pla Especial d'Emergències per Nevades Neucat, davant la previsió de nevades locals a zones poc habituals, a partir dels 600 metres i puntualment baixant fins els 500 metres la propera matinada. Al marge de les nevades, alguns municipis han patit calamarsades.
 

Imatge del municipi de Cervià Foto: cedida


De cara a la mobilitat per aquestes zones, cal estar atent de les previsions meteorològiques i consultar les incidències de trànsit abans de sortir de casa. Tingueu el vehicle preparat per la neu, amb cadenes, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria per si teniu alguna emergència. Eviteu la mobilitat a les zones de muntanya afectades per la neu de forma intensa si no és imprescindible. 

Consulta l'estat de les carreteres