Protecció Civil posa en prealerta el pla Neucat per la previsió de nevades

La nevada podria afectar zones poc habituals, amb una cota de neu que pot baixar fins els 600 metres | La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre alerta de possibles crescudes de rius

Redacció
25 de març del 2017
Actualitzat a les 0:36h
El cap del Port del Cantó ben emblanquinat el passat dijous
El cap del Port del Cantó ben emblanquinat el passat dijous | Catinfo
Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el Pla Especial d'Emergències per Nevades Neucat, davant la previsió de nevades locals a zones poc habituals, a partir dels 600 metres i puntualment baixant fins els 500 metres la propera matinada. La nevada afectarà principalment el Pirineu i Prepirineu, però també es preveu que tingui incidència a les serralades del prelitoral i a la Catalunya Central a partir del vespre i durant la matinada.
 
De cara a la mobilitat per aquestes zones, cal estar atent de les previsions meteorològiques i consultar les incidències de trànsit abans de sortir de casa. Tingueu el vehicle preparat per la neu, amb cadenes, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria per si teniu alguna emergència. Eviteu la mobilitat a les zones de muntanya afectades per la neu de forma intensa si no és imprescindible. 

Les previsions indiquen que a partir d'aquest vespre apareguin els ruixats en qualsevol punt del Pallars, amb una cota de neu que se situarà al voltant dels 1.200 metres a mitja tarda i que anirà baixant a mesura que avanci la jornada. Les temperatures tendiran a baixar en les properes hores. La nevada i les precipitacions persistiran fins la primera meitat de la jornada de dissabte, amb cotes que baixarien respecte les d'avui.
 
Segons les previsions del portal meteorològic MeteoPirineus Catalans, en finalitzar la setmana s'hauran pogut acumular fins a 50 centímetres de neu nova en alguns punts de l'Alt Pirineu.

Avís per inundacions

A més, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha informat al Centre d'Emergències de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil que la pluja pot provocar la crescuda sobtada dels rius i torrents de la conca de l'Ebre. Des del CECAT s'ha informat d'aquesta previsió a tots els municipis de les zones afectades.
 

VÍDEO: Predicció meteorològica al Pirineu per les properes hores