Detenen un camioner per sextuplicar la taxa d’alcohol a la l'N-230

L'home conduïa de forma temerària per la Vall d'Aran

Redacció
24 de març del 2017
Actualitzat a les 17:00h
Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dijous a la tarda un camioner que sextuplicava la taxa d’alcohol i circulava de forma temerària per la N-230 a la Val d’Aran. L'arrestat és un home de 60 anys i de nacionalitat polonesa i se l'acusa d'un delicte contra la seguretat viària. La policia catalana també ha informat que en una altra actuació del 17 de març es va enxampar a Pont de Suert un conductor que transportava viatgers sense autorització i se'l va denunciar administrativament.
Al camioner el van enxampar aquest dijous cap a les sis de la tarda en un control preventiu de trànsit que els Mossos van muntar a l'altura del quilòmetre 162 de la N-230, dins del terme municipal de Vielha (Valh d’Aran). Els agents van aturar un camió per envair el carril contrari de circulació en diverses ocasions i van constatar que el conductor presentava símptomes evidents d'anar begut. A la prova d'alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0,98 mg/l, sis vegades més del màxim permès.

Per aquest motiu, se'l va detenir com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir de forma temerària i sota els efectes de les begudes alcohòliques. El detingut ha passat avui a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Vielha.

D'altra banda, en un altra actuació del passat divendres, 17 de març, els Mossos van detectar un vehicle que feia transport públic de viatgers i transport escolar sense cap autorització per fer aquestes activitats. Va ser poc abans de les nou del matí durant un control preventiu de transport de viatgers que s'havia muntat a la localitat de Pont de Suert (Alta Ribagorça). Els agents van aturar un vehicle que portava dues persones adultes des de Vielha fins a Lleida i 4 menors des de Vielha fins a Pont de Suert, sense tenir ni la targeta de transports ni la autorització específica.

Després de fer les comprovacions, van denunciar el conductor del vehicle per dedicar-se al transport públic de viatgers i transport escolar de menors sense les autoritzacions administratives necessàries.