Santi Valldepérez i Miracle Sala guanyen el premi Món Rural de periodisme

La categoria d'assaig i recerca ha anat a parar a mans de l'equip d'investigadors de la Univesitat Autònoma de Barcelona Carles Guirado, Antoni F. Tulla i Natàlia Valldeperas

L'ampostí Santi Valldepérez recull el premi Món Rural
L'ampostí Santi Valldepérez recull el premi Món Rural | ACN
ACN
24 de març del 2017
Actualitzat a les 11:57h
L'ampostí Santi Valldepérez ha guanyat el premi Món rural, impulsats per la Fundació del Món Rural, en la categoria de periodisme amb "Buda: L'illa del Delta. Documental Interactiu". Miracle Sala, nascuda a Santa Maria d'Oló (Moianès) i que viu a Girona,  per la seua banda, ha estat la guanyadora en la categoria de narrativa amb l'obra "La força de les paraules". El premi en la categoria d'assaig i recerca ha estat per a l'equip d'investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Carles Guirado, Antoni F. Tulla i Natàlia Valldeperas pel treball "L'Agricultura Social a Catalunya, Desenvolupament local i ocupació per a col·lectius en risc d'exclusió social".

L’escriptor Martí Gironell va conduir l'entrega dels guardons en un acte que va tenir lloc este dijous a la Sala de Juntes de l'edifici del rectorat de la Universitat de Lleida (UdL). 

En la categoria de narrativa hi va haver una menció especial per a Alfred Sala, per la novel·la ‘...i la lluna va somriure’. En assaig la menció especial va ser per a Eloi Guinjoan, per la recerca "Perseguint les claus de l'èxit. Una anàlisi comparativa de tres experiències de desenvolupament rural: el Priorat, el Lluçanès i la Conca de Tremp". A periodisme, la menció especial va ser per a un dossier del mitjà "la Directa’ sobre els pastors com a gestors dels boscos.