Crida per reunir denúncies contra el «Don Joan estafador»

Les víctimes volen fer una denúncia conjunta contra l'home que estafava dones després de guanyar-se la seva confiança i d'iniciar relacions sentimentals

Redacció
23 de març del 2017
Actualitzat a les 18:06h
Imatge de Rodrigo Nogueira
Imatge de Rodrigo Nogueira
Rodrigo Nogueira Iglesias va ser detingut a finals del mes de febrer per estafar una seixantena de dones després de guanyar-se la seva confiança i d'iniciar, en alguns casos, una relació sentimental. Ara, les víctimes del conegut com a "Don Joan estafador" han organitzat una campanya per tal de saber si hi ha més dones que van ser enganyades per Nogueira i, d'aquesta manera, organitzar una denúncia conjunta. 

El seu objectiu és presentar una demanda col·lectiva per evitar que el cas d'aquestes estafes quedi debilitat si es presenten denúncies individuals. En aquest context s'ha fet públic un correu electrònic, informacionRoy@gmail.com, on s'hi poden adreçar aquelles dones que hagin estat estafades pel detingut, un mestre en l'art de l'engany i de guanyar-se la confiança de les seves víctimes. Nogueira es movia bé en les pàgines de cites, on tenia noms i històries diferents que anava explicant a les noies amb les que quedava.

L'home va ser detingut a Ciudad Real després que els cossos policials iniciessin una recerca fa quatre mesos. Algunes de les víctimes, que eren de fins a 15 ciutats diferents, vivien a Barcelona i Lleida.

Nogueira va ser identificat per un veí de la localitat, que es va fixar en els tatuatges que portava. Després de la seva captura, a Nogueira se'l va traslladar a Pontevedra, on el jutjat número 1 va exigir la búsqueda de l'estafador. El presumpte estafador feia vida normal i assegurava que treballava fent grafitis i també tatuatges. Tenia 14 denúncies i dues sentències.