La Paeria iniciarà el procés de licitació de les places del centre de dia de Santa Clara

L'equip de govern demana a la Generalitat concertar 30 places al centre, amb la intenció de posar-lo en marxa la propera tardor

Redacció
22 de març del 2017
Actualitzat a les 19:20h
Pla general dels jardins i de l'antic convent de Santa Clara
Pla general dels jardins i de l'antic convent de Santa Clara | Paeria
L'Ajuntament de Lleida iniciarà properament el procés de licitació de les places del centre de dia de l'antic convent de Santa Clara, ubicat al Centre Històric, amb la previsió de poder iniciar l'activitat a l'equipament cap al mes d'octubre, segons han indicat des de la Paeria. L'equip de govern està redactant el document que passarà pel Ple del mes de març en què determina demanar a la Generalitat un nou conveni de places concertades per al 2018, "donat que l'acord vigent finalitza i s'ha de renovar".

En concret, l'Ajuntament de Lleida demana, per procés administratiu, 30 places per al centre de dia de Santa Clara i 30 més per al centre de Magraners. En la Comissió Informativa de les Polítiques de Drets i Serves a les Persones, per a la Política Cultural, de l’Educació, Esports i de la Participació, celebrada aquest dimecres, el tinent d'alcalde Xavier Rodamilans ha donat a conèixer les previsions i els tràmits que ha fet la Paeria, i els contactes que s'han establert amb la Generalitat al respecte.
 
El rehabilitat convent i jardins de Santa Clara està destinat a usos socials i culturals i actualment és la seu de tres entitats culturals de la ciutat: l'Escola de Música del Sícoris, la coral Shalom i els Castellers de Lleida. Els antics horts s'han adequat com a plaça i espai d'ús públic, obert a la ciutadania. El centre de dia està pendent de posar-se en funcionament a l'espera que es confirmin les places concertades amb la Generalitat i es resolgui el procés de licitació.

La setmana passada, el grup municipal d'ERC-Avancem va criticar que, malgrat que les obres estan acabades des del 2015 i l'any passat ja hi havia dotació pressupostària, el govern municipal de la Paeria mantingués l'edifici tancat i sense ús.