PDECat, ERC i la Crida demanen una reunió extraordinaria per abordar el cas del solar de la Llotja

Sol·liciten que en l'ordre del dia el Conseller Delegat informi de les accions concretes dutes a terme per tal de procedir a la reversió del terreny

Redacció
22 de març del 2017
Actualitzat a les 18:29h
Imatge de l'exterior de la Llotja
Imatge de l'exterior de la Llotja | Arxiu
El PDeCAT i Unió, ERC i la Crida per Lleida-CUP han presentat aquest dijous una sol·licitud perquè, a l'empara de l'article 38 dels Estatuts del CNC SA, es convoqui un Consell d'Administració urgent i extraordinari d'aquest ens.

Les formacions sol·liciten que en l'ordre del dia el Conseller Delegat informi de les accions concretes dutes a terme per tal de procedir a la reversió del solar annex a la Llotja del seu actual propietari al CNC, així com procedir a la votació d'aquesta sol·licitud de reversió. 

En aquest sentit, les formacions indiquen que, segons consta en l'escrit de diligències d'investigació núm. 33/2014, de data 9 de febrer de 2017, dirigit a l'Audiència Nacional per la Fiscalia Especial Contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada, es fa constar que
​"l'exercici de la resolució implicarà la reversió a favor de la venedora de la finca transmesa, amb totes les seves accessions i edificacions, sense indemnització, així com la pèrdua de la fiança i de totes les quantitats abonades en concepte de preu de compra ".

Els consellers signants de la sol·licitud de reunió extraordinària fan aquesta acció atenent al fet que segons les clàusules de compra-venda del solar annex a la Llotja hi havia una clàusula -que ha sofert diverses pròrrogues- que permet recuperar el terreny si s'incompleixen les obligacions de l'adjudicatari, una de les quals era projectar i executar l'edificació de dos edificis que no s'han fet. L'última pròrroga expira el 17 d'abril.