Realitzen treballs forestals per a la prevenció d'incencis al Parc Natural Cadí-Moixeró

S'habiliten diversos Punts Estratègics de Gestió per tal d'actuar en cas d'incendi

Un tècnic del parc natural fent tasques de prevenci
Un tècnic del parc natural fent tasques de prevenci | Departament de Territori i Sostenibilitat
Redacció
22 de març del 2017
Actualitzat a la 13:43h

Els tècnics del Parc Natural del Cadí-Moixeró han realitzat diversos treballs silvícoles durant el primer trimestre d’aquest any, emmarcats en el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals del parc, per tal de prevenir focs en aquesta zona. Concretament, s'han recuperat àrees de pastura i preparat pistes forestals en punts clau, i s'han incrementat els espais oberts que afavoreixen determinades espècies de flora i fauna, amb major resistència a la propagació dels focs forestals. Les actuacions han estat impulsades per l’Obra Social “la Caixa”, i realitzades en col·laboració amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, l’Entitat Municipal Descentralitzada de Josa de Cadí i l’Ajuntament de Castellar de n’Hug.
 
Segons el Departament de Territori i Sostenibilitat, els punts estratègics són indrets clau per les seves característiques orogràfiques, ja que prevenen que un foc es propagui d'un sector a l'altre del parc natural. Aquests punts s'han de mantenir sota unes condicions de vegetació característiques, per tal d'aturar l'incendi forestal o disminuir-ne la virulència. A més, aquestes condicions també fan que es tracti de punts segurs per als Bombers de la Generalitat, si han de realitzar tasques d'extinció. 
 
Al Punt Estratègic de Gestió (PEG) de Meranges, a Castellar de n’Hug, per exemple, s’ha delimitat una pista forestal com a franja d’accessibilitat, tres àrees estratègiques i s’ha estassat una àrea de seguretat al perímetre de la bassa d’aigua. A Josa del Cadí (l'Alt Urgell), per altra banda, s'han recuperat 10 hectàrees de pastura i s'ha delimitat una pista forestal com a franja d'accessibilitat al Coll de Jovell. També s'han acordat zones de pastura amb els propietaris del ramat de cabra de llet i de la formatgeria Serrat Gros, per mantenir els hàbitats d'espai oberts.