Fiscalia demana presó per a un auxiliar d'infermeria de l'Arnau que va deixar en coma un pacient

S'asseurà al banc dels acusats el 8 de maig de 2017 i la fiscalia també l'acusa d'un delicte d'intrusisme professional

Redacció
20 de març del 2017
Actualitzat el 21 de març a les 0:21h
El tècnic en cures auxiliars d'infermeria de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida acusat de provocar el coma a un pacient que estava ingressat en un box d'Urgències, s'asseurà el 8 de maig de 2017 al banc dels acusats. La fiscalia sol·licita que s'imposi a I. G. E. I., de 35 anys, sis mesos de presó per un delicte de lesions per imprudència greu així com una multa de 4.800 euros per un delicte d'intrusisme professional. El ministeri públic també demana que s'inhabiliti a l'acusat per a la professió d'infermeria i tècnic d'auxiliar d'infermeria durant el temps de la condemna.

L'acusat estava destinat a la planta cinquena de medicina interna però, segons l'escrit del ministeri públic, va baixar a Urgències per parlar amb uns companys. Els fets van tenir lloc el 3 de gener de 2016, quan, segons el ministeri públic, l'auxiliar, abandonant "qualsevol prudència professional" i amb l'objectiu de relaxar el pacient, de 75 anys, que es queixava, va injectar-li benzodiazepina. L'home va quedar profundament sedat, fins que una doctora va subministrar-li un medicament que va actuar d'antídot.
Finalment, doncs, la fiscalia no l'acusarà d'un delicte de temptativa d'homicidi. El ministeri públic ha tingut en compte que el pacient no va patir cap seqüela i que les substàncies administrades només són tòxiques en dosis superiors. Segons l'escrit fiscal, no s'ha pogut comprovar on va aconseguir la substància l'acusat. A més, la seva titulació professional, afegeix, impedeix receptar o subministrar medicaments i per tant, desconeixia els efectes perjudicials que la benzodiazepina podia causar al pacient.

L'home, de 75 anys, es trobava en un box per problemes digestius i artritis i després de subministra-li un sedant conegut com benzodiazepina, que afecta el sistema nerviós central, tal com van confirmar les proves que se li van realitzar, va començar a treure espuma per la boca. La ràpida intervenció dels metges va evitar-li la mort i al cap d'uns dies es va recuperar. Després dels fets, l'auxiliar va ser suspès de feina i sou.