El PDECat assegura que l'acord amb el PSC de Lleida és «la millor garantia» per preservar el català

Rosa Pujol i Montse Parra fan front comú per treballar a favor de la llengua | ERC assegura que no es va presentar a la reunió després que membres del PDECat asseguressin que la candidatura alternativa no tindria recorregut

17 de març del 2017
Actualitzat a les 10:54h
Rosa Pujol, vicepresidenta de la Diputació
Rosa Pujol, vicepresidenta de la Diputació | Àlvar Llobet
La vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha assegurat aquest dijous que el pacte que el PDECat ha assolit amb el PSC per repartir-se la presidència del Consorci de Normalització Lingüística és "la millor garantia per preservar la llengua catalana".

Pujol ho ha dit després que el consell de l'organisme hagi avalat per unanimitat la presidència de la socialista Montse Parra per dos anys i la seva pels dos següents. Per la seva banda, Parra assegura que s'ha de continuar treballant com fins ara i "oblidar-nos del soroll mediàtic" que ha generat el debat al voltant de l'elecció del president.

​En la reunió d'aquest dijous hi han faltat els representants d'ERC, que han justificat la seva absència per la manca de suports a un candidat alternatiu que havien plantejat amb la CUP i del que estava al corrent el departament de Cultura de la Generalitat. El mateix president del partit a Lleida, Carles Comes, va indicar als consellers republicans que no anessin a la reunió, un fet que no era conegut per altres membres destacats del partit, que fins el mateix dijous al matí defensaven la presentació d'un candidat alternatiu que frenés l'elecció de Parra i Pujol.

​En aquest sentit, Comes indica que un dia abans de la reunió va parlar amb membres del PDECat, que no li van assegurar que la candidatura de Joanjo Ardanuy tingués el suport de Cultura, per la qual cosa es van fer enrere. "No volíem cremar el nom del nostre candidat", assegura Comes, que apunta que la no presència dels consellers ha estat per protestar contra el pacte entre demòcrates i socialistes.

​La CUP, per la seva banda, ha carregat contra l'estratègia d'ERC i el pacte entre el PDECat i el PSC. Aquest divendres, el regidor de la Crida per Lleida, Pau Juvillà, ha criticat que el partit de Joan Reñé fes costat al PSC que pacta amb C's, un comentari que ha estat rebatut per Pujol, que ha indicat que els demòcrates tenen més compromís amb la llengua que tots els cupaires junts.