​Junqueras admet les dificultats d'infraestructures del Pirineu però valora el nou tren de la Pobla

El vicepresident del Govern s'ha reunit amb alcaldes i empresaris pallaresos per acostar el Govern al territori en un moment "molt rellevant de la història del nostre país"

Redacció / ACN
16 de març del 2017
Actualitzat a les 18:56h
Oriol Junqueras, aquest matí, durant la seva visita a l'estació de tren de la Pobla
Oriol Junqueras, aquest matí, durant la seva visita a l'estació de tren de la Pobla | Jordi Ubach
El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha fet una visita institucional aquest dijous a les comarques pallareses, on ha celebrat trobades amb alcaldes i empresaris del Pallars Sobirà i el Pallars Jussà. A primera hora del matí, Junqueras ha esmorzat a Baro amb els alcaldes del Pallars Sobirà. L'objectiu de la vista ha estat acostar el Govern al territori en un moment "molt rellevant de la història del nostre país", ha dit Junqueras.

Al migdia s'ha desplaçat fins l'estació de tren de la Pobla de Segur, on s'ha trobat amb els alcaldes del Pallars Jussà i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, entre altres autoritats. El vicepresident i tota la comitiva han aprofitat per pujar al tren i comprovar in situ les millores que han aportat els nous combois i el nou servei a la línia. 


Junqueras ha posat la línia Lleida-la Pobla com a exemple de bona gestió quan la Generalitat té totes les competències, i ha assegurat que "afortunadament el país té capacitats per afrontar-les amb futur", especialment si "les responsabilitats, totes elles, estan a les mans del Govern i les eines, totes elles, a mans de la nova República". El vicepresident ha reconegut les dificultats de caràcter infraestructural del Pirineu i ha dit que hi continuaran treballant "mentre aquest país no disposi de tots els recursos que genera".

Per un altre costat, Junqueras ha destacat la millora pressupostària de les polítiques destinades a necessitats socials que afecten directament la ciutadania, que ha situat en 1.355 milions d'euros. Pel vicepresident, aquesta millora "és una garantia de bons serveis públics i de qualitat que ajuden també a fixar la població al territori". Oriol Junqueras ha acabat la seva visita al Pallars amb un dinar amb els empresaris de les comarques del Pallars Jussà i del Pallars Sobirà, que ha tingut lloc a Tremp.
 

Les autoritats esperant l'arribada del tren de la Pobla. Foto: Jordi Ubach