L'Audiència torna a fixar el judici a un acusat d'abusos sexuals suspès per inexperiència de l'advocada

La fiscalia demana nou anys de presó, tres anys de llibertat vigilada i que no pugui acostar-se a les víctimes durant cinc anys

Redacció
16 de març del 2017
Actualitzat a les 18:53h
L'Audiència de Lleida ha citat pel pròxim 22 de març un ciutadà d'origen xinès acusat d'un delicte d'abús sexual a una menor de 14 anys i d'agressió sexual a una dona. L'home es tornarà a asseure al banc dels acusats després que el 26 de gener, quan estava previst el judici, aquest es va haver de suspendre per "inexperiència" de l'advocada de la defensa. L'acusat havia demanat un advocat d'ofici, però per als delictes greus, cal que el lletrat tingui almenys 10 anys d'experiència i una formació específica, uns requisits que no complia la seva advocada. La fiscalia de Lleida li demana nou anys de presó pels dos delictes.

A més, per a cadascun d'ells sol·licita també que se li imposin tres anys més de llibertat vigilada un cop l'acusat surti de la presó i que no pugui acostar-se a menys de 200 metres de les víctimes ni comunicar-se amb elles durant un període de cinc anys. Els fets pels quals se l'acusa van tenir lloc el 5 i el 6 de juliol del 2015 als barris de Balàfia i Cappont de la ciutat de Lleida.
La fiscalia manté que el 5 de juliol del 2015 l'acusat es va acostar "amb ànim libidinós" a una dona, al passeig de sota les vies del tren al barri de Balàfia de Lleida, i va començar a pronunciar diversos cops la paraula "follar". La dona hauria provat de fugir però el presumpte agressor la va seguir, la va subjectar i la va tirar damunt d'un banc on va immobilitzar la víctima amb el braç esquerra, mentre amb la mà dreta li va fer tocaments als genitals per sobre de la roba, segons l'escrit del ministeri fiscal. Acte seguit, l'acusat es va abaixar la bragueta i va tornar a repetir diverses vegades el terme "follar", moment que la dona va aprofitar per escapar i trucar a la policia.

D'altra banda, l'endemà dels fets, el 6 de juliol del 2015 cap a les 17 hores, l'acusat "guiat per la mateixa intenció de portar a terme tocaments", segons la fiscalia, es va apropar a la plaça Blas Infante de la capital del Segrià a una menor –que en el moment dels fets tenia 14 anys, a punt de complir els 15- a la qual "va subjectar per darrere, tapant-li la cara, i va intentar endur-se-la". Els treballadors d'un supermercat proper, situat a l'avinguda de València, li ho van impedir i van retenir el presumpte agressor fins a l'arribada de la policia.