Sis de les set famílies d'alumnes de la Pobleta de Bellveí mantenen la protesta

Un alumne ha utilitzat aquest dimarts el transport escolar per anar a l'escola | La resta de famílies mantenen les seves reivindicacions i continuen sense portar els seus fills a classe | El Consell Comarcal manté que la parada establerta és la que hi ha hagut tot el curs

14 de març del 2017
Actualitzat a les 12:18h
Sis de les set famílies d'alumnes mantenen la protesta
Sis de les set famílies d'alumnes mantenen la protesta | ACN
Sis dels set alumnes de la Pobleta de Bellveí que utilitzen el transport escolar per anar a l'Escola Vall Fosca de la Plana de Mont-ros s'han quedat sense escola per segon dia, mantenint d'aquesta manera la protesta pel canvi d'ubicació de la parada que les seves famílies han emprès. Com ahir, sis alumnes han esperat a la plaça del poble, on es recollia els alumnes fins aquest curs. Avui, però, hi ha hagut un alumne que ha utilitzat el transport escolar per anar a classe, segons fonts del Consell Comarcal del Pallars Jussà.

La resta, passades del 9h del matí i en veure que el taxi no passava per la plaça, se n'han tornat cap a casa. Segons publica l'ACN, els pares del poble compten amb el suport de tots els veïns de la Pobleta de Bellveí, que ahir es van concentrar a la plaça. El Consell Comarcal, en canvi, defensa la nova ubicació de la parada i diu que s'ha canviat per l'adequació anual de les línies de transport i per complir els horaris, després que aquest curs s'hagi incorporat a la ruta el poble d'Envall.

El vicepresident segon del Consell Comarcal, Martí Cardona, ha explicat en declaracions a Pallars Digital que el Consell Comarcal té l'obligació de posar el transport escolar a disposició dels alumnes, "cosa que hem fet avui com cada dia", ha dit. "Si els pares no el volen utilitzar, és la seva decisió", ha sentenciat. Aquest diari ha intentat contactar sense èxit amb les famílies dels alumnes afectats.