Àngel Ros agraeix a Petrolis Independents la retirada de sis plaques franquistes de Lleida

L'empresa deixarà de liderar el moviment de retirada de plaques però assegura que hi continuarà col·laborant

Redacció
14 de març del 2017
Actualitzat a la 13:14h
Àngel Ros, alcalde de Lleida
Àngel Ros, alcalde de Lleida | Àlvar Llobet
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha agraït aquest dilluns als representants de l'empresa Petrolis Independents l'acció de retirada de sis plaques franquistes d'edificis de la ciutat. En una reunió a la Paeria, el paer en cap ha indicat que a partir d'ara l'equip de govern es coordinarà amb la Federació d'Associacions de Veïns (FAV) per continuar amb la "tasca ja iniciada" de retirada d'aquests símbols franquistes.

La Paeria ha informat que Petrolis Independents ha donat per acabada la seva acció "ja que s'ha tractat d'una experiència pilot", una afirmació que ha matisat un dels copropietaris, Jaume Canadell, que ha assegurat que deixaran de liderar aquesta acció però que continuaran col·laborant amb la societat civil per traure les plaques franquistes. Per la companyia, l'objectiu de ''remoure'' consciències ja s'ha acomplert, i per tant, han passat el testimoni.

Canadell ha insistit novament que consideren que no és cosa d'una empresa de petrolis fer-se càrrec de la retirada de les plaques, tot i que el cost econòmic és zero, i ha instat a l'Ajuntament de Lleida a ocupar-se'n directament. Així mateix, ha assenyalat que si finalment no hi ha cap entitat que lideri la retirada de les plaques no tindrien cap inconvenient a assumir-ne ells mateixos la responsabilitat.