L'Audiència rebutja traslladar l'acusat pel crim d'Alfarràs a un hospital psiquiàtric no penitenciari

La Sala desestima el recurs presentat pel seu advocat i considera adequat que l'investigat segueixi al mòdul de psiquiatria de la presó de Brians

Redacció
14 de març del 2017
Actualitzat a les 9:50h
Imatge de la retirada del cadàver
Imatge de la retirada del cadàver | ACN
L'Audiència de Lleida ha desestimat traslladar l'acusat pel crim d'Alfarràs a un hospital psiquiàtric no penitenciari. El jutjat d'instrucció 3 de Balaguer ja va rebutjar la petició que va fer arribar el seu advocat Carles López el desembre passat. López va recórrer aquesta decisió a una instància superior i ara l'Audiència també l'ha rebutjat. Considera adequat que l'acusat segueixi en presó provisional al mòdul de psiquiatria de Brians fins que se celebri el judici. López, en canvi, insisteix que el seu client necessita ser tractat de la seva esquizofrènia paranoide de manera continuada i que els informes de dos pèrits psiquiatres conclouen que és inimputable, és a dir, que no se li poden atribuir responsabilitats penals perquè té totalment anul·lades les seves capacitats.

L'investigat, J. S., de 36 anys, va matar a ganivetades un home de 56 anys i va ferir la seva filla, de 33, al segon pis del número 68 de l'avinguda Lleida d'Alfarràs, el 19 de maig de 2016, presumptament per un assumpte de drogues.
 
El detingut, que segons el seu advocat va reconèixer els fets, va ingressar a la presó per ordre del jutjat i actualment es troba a la Unitat d'Hospitalització Penitenciària Psiquiàtrica (UHPP) de Can Brians. L'advocat Carles López ha intentat que el seu client sigui tractat de manera continuada de la seva esquizofrènia paranoide, diagnosticada des dels 18 anys, en un centre psiquiàtric no penitenciari ja que pateix un "deteriorament cognitiu molt alt" i proposa el seu trasllat a Sant Joan de Déu d'Almacelles o al centre de llarga durada de Balaguer.

Precisament, a Sant Joan de Déu, a Almacelles, J. S. ha estat ingressat fins a en quatre ocasions. En l'última hi va estar dos anys i va sortir el gener de 2016, quatre mesos abans de cometre el crim. De moment però, la seva petició ha estat rebutjada.

Els Mossos van detenir l'acusat el mateix dia dels fets i el jutjat de guàrdia de Balaguer va ordenar el seu ingrés a la presó de manera provisional. Carles López, va explicar que el detingut va reconèixer els fets i va justificar el crim al·legant que les víctimes el volien enverinar venent-li substàncies adulterades. Tot i que els forenses hagin conclòs que el detingut és inimputable, aquest extrem s'haurà de ratificar en un judici. La vista podria celebrar-se cap al juny.