12
de març
del
2017
Actualitzat
a la
1:55h
Un potatge ve a ser un plat a base de verdures, llegums, amb un sofregit i que queda amb poc brou, és a dir, no ha de semblar una sopa però es menja amb cullera.
Reconforten cos i esperit.
Ingredients per a 3-4 persones:
1 ceba
2 xoricets vermells
400 gr. de cigrons cuits
200 gr. de mongetes verdes cuites
1 l. de brou de verdures
Farigola, sal
Oli d'oliva verge extra
En una cassola poseu una cullerada d'oli, afegiu la ceba picadeta, sal i deixeu coure durant uns 10 minuts. Afegiu el xoriço tallat a trossos petit, doneu unes voltes perquè es sofregeixi.
Incorporeu els cigrons bullits, les mongetes verdes cuites, el brou de verdures i una mica de farigola, semitapeu la cassola i deixeu bullir per espai d'uns 15 minuts perquè es barregin bé els sabors. Rectifiqueu de sal si cal.
Abans de servir poseu una mica de farigola per sobre.
NOTA: Els xoriços vermells si voleu que piquin una mica, així li aportaran un toc de sabor al paladar.
** Les mongetes tendres es poden fer servir si ens han sobrat de fer una verdura bullida o al vapor, el mateix si tenim pastanaga bullida, es pot afegir també al potatge.
** No posar molta sal ja que els xoriços vénen condimentats.
** La quantitat de brou és orientativa, depèn del que caldós que us agradi.
Blog de cuina de la dolorss
Reconforten cos i esperit.
Ingredients per a 3-4 persones:
1 ceba
2 xoricets vermells
400 gr. de cigrons cuits
200 gr. de mongetes verdes cuites
1 l. de brou de verdures
Farigola, sal
Oli d'oliva verge extra
En una cassola poseu una cullerada d'oli, afegiu la ceba picadeta, sal i deixeu coure durant uns 10 minuts. Afegiu el xoriço tallat a trossos petit, doneu unes voltes perquè es sofregeixi.
Incorporeu els cigrons bullits, les mongetes verdes cuites, el brou de verdures i una mica de farigola, semitapeu la cassola i deixeu bullir per espai d'uns 15 minuts perquè es barregin bé els sabors. Rectifiqueu de sal si cal.
Abans de servir poseu una mica de farigola per sobre.
NOTA: Els xoriços vermells si voleu que piquin una mica, així li aportaran un toc de sabor al paladar.
** Les mongetes tendres es poden fer servir si ens han sobrat de fer una verdura bullida o al vapor, el mateix si tenim pastanaga bullida, es pot afegir també al potatge.
** No posar molta sal ja que els xoriços vénen condimentats.
** La quantitat de brou és orientativa, depèn del que caldós que us agradi.
Blog de cuina de la dolorss