El Grupo Jorge es queda amb l'escorxador de Càrniques Solà de Mollerussa

La firma de Saragossa assegura que la instal·lació del Pla d'Urgell "anirà a més" i té la intenció de fer-hi inversions

Redacció
09 de març del 2017
Actualitzat a la 1:20h
Imatge de les instal·lacions de l'escorxador
Imatge de les instal·lacions de l'escorxador | ACN
El Grupo Jorge ha adquirit l'escorxador de Mollerussa, fins ara a mans de Càrniques Solà. L'acord de compra es va tancar entre finals de setembre i principis d'octubre i no es va anunciar aleshores, ara s'ha fet públic. Les mateixes fonts també han indicat que la voluntat d'aquesta firma, una de les grans del sector amb diferents seus a Espanya, Catalunya, França i la Xina, és fer que l'escorxador del Pla d'Urgell "vagi a més" i per tant s'hi preveu fer inversió.

Amb l'adquisició de la instal·lació aquest escorxador passa a denominar-se The Fortune Pig. Després d'anys de crisis i tancaments Càrniques Solà es va fer amo de l'escorxador al 2011 gràcies a un acord amb l'Institut Català de Finances (ICF) fent-se càrrec d'un crèdit de 5 milions d'euros que tenia llavors Càrniques Vilaró, companyia que aleshores estava en concurs de creditors.
 
El 2012 l'escorxador de Mollerussa va reobrir amb el nom de Càrniques Solà i des d'aleshores s'hi ha invertit 20 milions d'euros. Ara el Grupo Jorge vol reforçar la instal·lació amb una previsió d'increment de la producció. Fa un any, es trobava al 40% de la seva capacitat amb el sacrifici d'uns 4.000 porcs al dia. Actualment hi ha un centenar de persones treballant-hi.

El Grupo Jorge té la seu central a Saragossa i compta amb filials a Zuera, Santa Eugència de Berga, Freginal de la Sierra (Badagoz), Le Val-Saint-Père (França) i Xangai (Xina).