Arran denuncia el caire polític del judici contra els joves que van retirar plaques dels carrers franquistes

El col·lectiu considera que Àngel Ros no té cap voluntat de qüestionar el règim franquista

Redacció
07 de març del 2017
Actualitzat a les 16:17h
Imatge d'unes plaques retirades
Imatge d'unes plaques retirades | Arran
El col·lectiu independentista Arran ha recordat aquest dimarts a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que tres joves de l'entitat seran jutjats després que la Guàrdia Urbana els denunciés per treure plaques de noms franquistes dels carrers de Lleida el passat mes de desembre.

El col·lectiu denuncia "el cinisme de les declaracions de l'Àngel Ros, que no tenen cap intenció de qüestionar el règim feixista i es mantindran en la seva negativa de fer un acte de justícia històrica", alhora que també destaca que el judici que se celebrarà aquest mes març contra tres joves "només s'explica si hi ha ordres polítiques ben clares i directes".

​Per la seva banda, el col·lectiu "Acaba amb la placa" va retirar a finals del 2016 un total d'onze plaques d'edificis de Lleida en el marc d'una iniciativa per retirar "els vestigis del règim que encara queden a la capital del Segrià". De fet, segons el Memorial Democràtic, Lleida és la segona ciutat catalana amb més referències franquistes després d'Hospitalet amb 357 plaques.