Ribes lamenta ser «el blanc de totes les ires nacionalistes» a Lleida

La líder de C's diu que demanar un document en castellà expressament a Catalunya "implica coartar la llibertat"

28 de febrer del 2017
Actualitzat a les 10:13h
La líder de C's, Ángeles Ribes
La líder de C's, Ángeles Ribes | Àlvar Llobet
La líder de C's, Ángeles Ribes, és una política que no defuig la batalla ideològica i que es troba còmoda en l'esgrima dialèctica. La portaveu ciutadana va ser notícia la setmana passada per haver dit que a la ciutat de Lleida s'assenyalaven els ciutadans que demanaven documents en castellà, i aquest dilluns ha tornat a afilar el verb sobre aquesta qüestió al considerar que a Catalunya "es coarten les llibertats" quan una persona ha de demanar un paper expressament en castellà.

En aquest sentit, Ribes ha posat en valor el pacte que la seva formació ha arribat amb l'executiu d'Àngel Ros, que contempla una implementació progressiva de l'ús del castellà al web municipal amb l'objectiu que al final del mandat tots els tràmits es puguin descarregar en els dos idiomes. "No és una qüestió de llengües, sinó de llibertats", assegura en un article publicat a La Mañana, en el que lamenta haver esdevingut "el blanc de les ires nacionalistes" atès que Lleida és una ciutat "petita".

La portaveu de C's posa en valor la voluntat de la seva formació de lluitar per un bilingüisme complet a la Paeria i, de passada, carrega veladament contra el PSC i PP, de qui diu que enlloc de defensar les llibertats i drets dels ciutadans "han preferit mimetitzar-se amb el nacionalisme i evitar retrets, insults i incomoditats".