L'oposició tomba la moció del PSC sobre l'ús de les llengües cooficials a les administracions estatals

El text dels socialistes ha estat rebutjat per les forces sobiranistes i ha rebut l'abstenció de C's i PP

25 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:02h
La regidora de Cultura de Lleida, Montse Parra
La regidora de Cultura de Lleida, Montse Parra | Àlvar Llobet
El ple de la Paeria de Lleida ha tornat a viure aquest divendres un debat lingüístic, l'enèsim d'ençà que va començar la legislatura. En aquest darrer cas, la discussió l'ha provocat una moció del PSC en la que es demanava un impuls per a les llengües cooficials de l'Estat i el seu ús en tots els àmbits de l'administració de l'Estat.

​Les forces sobiranistes han acusat l'equip de govern de voler-se "rentar la cara" amb aquesta moció lingüística, que també ha rebut la censura del grup municipal de C's, que ha considerat absurd el fet que es plantegi l'ús d'una llengua cooficial com l'èuscar o el gallec en una administració pública catalana "com per exemple una de Mollerussa".

En aquest aspecte, la regidora de Cultura, Montse Parra, ha assegurat que potser en aquest cas, "entre dos o tres funcionaris podrien resoldre la petició dels ciutadans que demanessin ser atesos en alguna d'aquestes llengües". L'edil socialista ha rebatut les acusacions de l'oposició, i ha assegurat que la moció s'ha presentat d'acord amb el que marca el PSOE. Per la seva banda, el grup d'ERC li ha recriminat a la formació socialista que s'oblidés de l'occità, una llengua també cooficial a l'Estat espanyol.

El text ha estat rebutjat pel PDECat, ERC i la Crida, ha rebut l'abstenció de C's i PP i el suport només del Comú de Llengua.