Empaperen la classe d'Imma Manso a la UdL per representar «valors contraris a la universitat»

L'Assemblea de Lletres ha enganxat diverses imatges de desnonaments i de càrregues policials que, segons diuen, la subdelegada del Govern aprova

Redacció
24 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:22h
Imatge de la classe emparerada
Imatge de la classe emparerada | A.LL
L'Assemblea de Lletres de la Universitat de Lleida ha empaperat aquesta setmana la classe de la subdelegada del govern espanyol, Imma Manso, amb imatges de desnonaments i de càrregues policials que ella "aprova". Els estudiants que han dut a terme aquesta acció asseguren que no es pot permetre "que doni classes en una universitat pública, una persona que s'està carregant l'educació i que representa uns valors totalment contraris als que hauria de representar la universitat".

En aquest sentit, reclamen un espai universitari "lliure de feixisme, de masclisme, de racisme, d'homofòbia i que fomenti uns valors d'igualtat i cooperació entre les persones". El conflicte contra Manso es va iniciar durant el curs passat quan un sector de l'estudiantat va carregar contra ella (i contra el rector, Roberto Fernández), per les paraules en relació als immigrants.
 

Imatge d'imatges enganxades a la pissarra Foto: A.LL


El fet que la política del PP vinculés l'any 2013 la delinqüència amb la immigració i que assegurés que la policia utilitzava "criteris ètnics" per identificar els sense papers va ser el motiu pel qual desenes d'estudiants s'han mobilitzat en els darrers mesos contra Manso fent pintades a les parets de la universitat i enganxant cartells contra ella i també contra el rector, Roberto Fernández, a qui han acusat de permetre "exposicions feixistes al Rectorat" i de deixar entrar els cossos de seguretat a la UdL. Fa dues setmanes, Manso va ser el centre de diverses pintades.