Detingut el responsable d'una empresa de vehicles de Guissona per falsificar documents públics

L'home compulsava fraudulentament documents d'identitat simulant que ho havia fet un ajuntament de la comarca per facilitar el tràmit al comprador i així assegurar-se la venda

Redacció
22 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:43h
Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimecres el responsable d'una empresa de compravenda de vehicles de Guissona (Segarra) per falsificació de document públic. Segons la policia, l'home compulsava documents d'identitat (DNI) simulant la compulsa d'un ajuntament de la comarca, mitjançant un segell que tenia. A més, signava els documents com a funcionari.

Tot i no obtenir un benefici directe de la seva actuació, sí l'obtenia de forma indirecta lligant i assegurant-se la venda de vehicles, facilitant la tasca al comprador evitant que aquest hagués d'anar a fer el tràmit a un lloc oficial. Els Mossos van iniciar la investigació arran d'unes irregularitats detectades per la prefectura de la DGT de Lleida en diversos expedients de compravenda de vehicles.

D'entre la documentació analitzada, el Grup de Recerca i Documentació (GRD) de la policia va identificar 24 expedients de compravenda, tots efectuats en una mateixa empresa de Guissona, que havien estat fets amb una fotocòpia del DNI falsificada. Davant els fets, els Mossos van citar a comissaria el responsable d'aquesta empresa, que va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar i a l'espera de ser citat per l'autoritat judicial.