El guàrdia urbà de Balaguer agredit fa mig any encara no pot treballar

Un dels dos detinguts ja ha sortit en llibertat | No hi ha data pel judici

22 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:30h
El guàrdia urbà del cos policial de Balaguer que a finals del mes de juliol va ser agredit al Centre Històric de la ciutat encara no s'ha pogut reincorporar al seu lloc de treball. Mig any després de l'incident, el policia s'està recuperant de les lesions que li va provocar el cop de puny que va rebre i el posterior impacte contra l'asfalt. L'home va ser ingressat després dels fets i, segons apunten fonts del consistori, la seva evolució ha estat positiva en les darreres setmanes. Aquest fet acosta la data de la seva reincorporació a la plantilla de la Guàrdia Urbana de la capital de la Noguera, si bé des de l'Ajuntament de Balaguer no es fixa encara cap data pel seu retorn.

​En llibertat un dels dos detinguts

​D'altra banda, un dels dos homes detinguts per aquest cas ja ha sortit en llibertat després d'ingressar a la presó de manera preventiva. L'altre detingut, l'autor del cop de puny que va deixar inconscient l'agent i que té antecedents penals, encara està entre reixes. L'Ajuntament de Balaguer es va personar com acusació per aquest incident, si bé encara no hi ha data pel judici.

Els fets van passar el diumenge 31 de juliol al carrer Botera de la capital de la Noguera quan una patrulla de la Policia Local va observar un vehicle mal estacionat. Quan l'agent es va adreçar a les dues persones que hi havia al costat del vehicle per demanar que el retiressin, una d'elles el va agredir a la cara. Pocs segons després, la companya de patrulla va intentar socórrer la víctima malgrat els impediments de l'agressor i d'alguns dels seus companys. A l'urbà se'l va traslladar a l'hospital Arnau de Vilanova, on hi va estar ingressat diverses setmanes.