El PDECat demanarà al Congrés desdoblar la N-240 i alliberar el peatge de l'AP-2

Toni Postius defensarà la proposició no de llei en la comissió parlamentària de Seguretat Vial i Mobilitat

Redacció
20 de febrer del 2017
Actualitzat a les 0:56h
Imatge de la mobilització a la N-240
Imatge de la mobilització a la N-240 | ACN
El diputat per Lleida del PDeCAT en el Congrés dels Diputats, Toni Postius, defensarà aquest dimarts en la comissió parlamentària de Seguretat Vial i Mobilitat una proposició no de llei que insta el Govern central a executar les obres de desdoblament de la N-240 en el tram entre Les Borges Blanques i Lleida, ha informat aquest diumenge el partit en un comunicat. La proposició no de llei també inclou l'alliberament del peatge de l'AP-2 entre Lleida i Montblanc (Tarragona), un tram que permet enllaçar amb l'autovia A-27 cap a Tarragona, mentre duri l'execució de les obres.

Postius ha recordat que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2016 ja incloïen una partida específica xifrada en 56 milions d'euros per a aquesta actuació, però que no es va executar perquè el Govern central es trobava en funcions.

"El Govern espanyol no es pot permetre que la desídia per executar aquestes obres continuïn causant morts evitables", ha valorat el diputat, que ha lamentat que el Govern espanyol incompleixi els compromisos adquirits, segons el també regidor de Lleida.

El tram de la N-240 sobre el qual es reclama l'actuació és un dels denominats punts negres de la xarxa de carreteres de l'Estat ja que acumula un total de 29 víctimes mortals en els últims vuit anys, la qual cosa ha estat objecte de reivindicació i protesta per part dels alcaldes dels municipis confrontants.