Coherència, competència i respecte, un triangle impossible al Consell Comarcal del Segrià?

"El tarannà d’aquesta presidència ha derivat cap a actituds despòtiques que s’han traslladat a nivell polític en una pèrdua d’eficàcia i a nivell personal amb faltes de respecte"

ERC Segrià
14 de febrer del 2017
Actualitzat a les 23:37h
Imatge d'un Consell Comarcal del Segrià
Imatge d'un Consell Comarcal del Segrià | ACN
Hauria estat un Consell Comarcal conseqüent amb els resultats de les Municipals de 2015 si Esquerra Republicana de Catalunya-AM i Convergència haguessin pogut pactar el govern del Consell ja que entre els dos sumen el 70% dels regidors del Segrià. Hauria estat un Consell Comarcal coherent amb la dinàmica del país si aquest pacte s’hagués pogut fer, donat que les dues forces garantien els escenaris possibles en el camí cap a la independència.

Hauria estat un Consell Comarcal equilibrat per l’oportunitat de treballar entre dues visions socials diferents però capaces de trobar l’entesa en els afers municipals més propers.
Això no va ser possible perquè les úniques condicions que demanava Esquerra Republicana de Catalunya-AM, reduir el nombre de càrrecs polítics i reduir-ne el sous, no van voler ser escoltades per l’actual presidenta del Consell Comarcal del Segrià. Atesa la precarietat econòmica del país, amb l’obligació de ser austers en la gestió pública i exemplars en el bon govern, seguim convençuts que eren condicions ineludibles.

El resultat va ser un govern del Consell Comarcal suportat pel PSC i Unió Democràtica. El primer representatiu a la capital però molt poc a la resta de la comarca i el segon un partit gairebé extint.

Amb aquest pacte també es posava de manifest la incoherència política atesa la manifesta oposició dels dos partits al procés d’independència, tot enviant un missatge de confusió als votants i afegint dubtes en els possibles escenaris on el municipalisme pot jugar un paper determinant.

Òbviament no es va produir una reducció de càrrecs i una de les primeres normes aprovades fou l’augment de sou de la presidència del Consell Comarcal. A partir d’aquest punt el tarannà d’aquesta presidència ha derivat cap a actituds despòtiques que s’han traslladat a nivell polític en una pèrdua d’eficàcia i a nivell personal amb faltes de respecte cap a membres del grup d’ERC-AM, a conseqüència de les quals s’ha produït la dimissió de Sebastià Ricart, alcalde d’Alcanó.

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya al Segrià volem donar tot el suport a la decisió de Sebastià Ricart, entenent perfectament que la tolerància al menyspreu té un límit i mentre la seva dimissió l’honora també posa en evidència la pèrdua d’actituds democràtiques i de capacitat de lideratge per part de la presidència del Consell Comarcal.
Convidem al grup de Convergència a reflexionar a fons sobre la capacitat per exercir el càrrec de l’actual presidència del Consell, un càrrec que al nostre parer ha d’integrar valors com la coherència, la competència i el respecte per fer eficient aquest organisme, una situació que malauradament ara no es produeix.