Polèmica periodística per una notícia sobre l'atropellament mortal del nen de les Borges

El debat s'ha originat en relació a la necessitat de dir que era d'origen magrebí

Imatge del carrer on va morir el menor
Imatge del carrer on va morir el menor | ACN
13 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:03h
L'atropellament mortal d'un nen de 3 anys la setmana passada a les Borges Blanques ha generat un debat periodístic. El diari Segre va fer referència a l'origen magrebí dels pares del nen, un fet que va obrir una discussió en relació a la necessitat o no de citar aquest aspecte del menor a la notícia publicada.

En aquesta línia, la periodista Joana Soto recordava que el nen envestit pel vehicle era català, un missatge que va ser compartit per 300 usuaris de Twitter. La subdirectora de Segre, Anna Gómez, va defensar la publicació assegurant que es tractava d'un nen català d'origen magrebí, "informació res més", mentre que un altre periodista de grup, Josep Grau, creia que "racisme és considerar que dir que un nen té origen magrebí és una ofensa".

​En el debat també hi va intervenir Albert Guerrero, periodista que firmava la peça informativa. Ho feia en un to dur contra els que crítics amb la informació donava pel diari. "Debats tots els que facin falta. Lliçons de moral i professionalitat, les justes".