Lleida incorpora 18 agents cívics que col·laboraran amb la Guàrdia Urbana

Es tracta de persones que estaven aturades i ara rebran una remuneració per fer complir l'ordenança de civisme o vetllar per la seguretat a la sortida dels col·legis

Imatge de dos agents cívics
Imatge de dos agents cívics | ACN
Redacció
31 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:11h
Lleida ha incorporat aquest dimarts 18 nous agents cívics que realitzaran tasques de suport a la Guàrdia Urbana en matèria del compliment de l'ordenança de civisme i convivència i també a l'hora de vetllar per la seguretat a les entrades i sortides del col·legis de la ciutat. Després de la incorporació el mes passat de 4 agents, seran doncs un total de 22 els que actuaran per diferents punts de la ciutat, sobretot en places i llocs concorreguts per la ciutadania.

Segons ha explicat l'alcalde Àngel Ros, després que al 2016 només se'n comptés durant cinc mesos, ara s'ha recuperat la figura d'aquest "col·laborador" de la policia local, que reuneix el perfil de ser una persona que estava a l'atur amb un "nivell de formació bàsic" i que gràcies a un Pla ocupacional podrà rebre una remuneració durant els sis mesos o l'any de durada del programa.
 
Aquest dimarts els 18 nous agents cívics que s'han incorporat a Lleida han començat la seva jornada amb una sessió de formació a la caserna de la Guàrdia Urbana. Una vegada hagin adquirit els coneixements suficients sortiran a recórrer diferents punts de la ciutat, sobretot places, per vetllar per a la conservació i la neteja dels equipaments públics, el compliment de l'ordenança de civisme i convivència, i sobretot pel que fa al tracte dels animals de companyia. Una altra de les tasques que fan els agents cívics és la de donar suport als agents de la Guàrdia Urbana a les entrades i sortides dels nens i nenes de les escoles.

Ros ha explicat que els agents cívics són seleccionats pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), en col·laboració amb l'Institut Municipal d'Ocupació (IMO) a través d'una convocatòria que fa la generalitat. En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que paral·lelament a la Paeria hi ha 10 titulats que estan fent diferents serveis cobrant una remuneració que provenen de programa de garantia juvenil. Són joves que han acabat els estudis universitaris o la formació professional i estan a diferents serveis municipals. Segons Ros, l'any passat, l'IMO va inserir al món laboral un total de 140 persones.