La Crida denuncia irregularitats i demana formalment l'extinció del contracte amb la Llotja

La formació denuncia fins a sis incompliments contractuals i "infraccions molt greus"

Redacció
29 de gener del 2017
Actualitzat a les 19:08h
El teatre de la Llotja de Lleida
El teatre de la Llotja de Lleida | Paeria
La Crida per Lleida – CUP registrarà dilluns un escrit en què demana formalment l'extinció del contracte entre el Centre de Negocis i Convencions (CNC) i la Llotja. La petició, signada pel conseller del grup Ferran Dalmau a l'administració del CNC, denuncia fins a sis incompliments contractuals segons la documentació que regeix la relació entre l'empresa pública i la Llotja S.A. En concret, la Crida destapa que el reiterat impagament del cànon de la concessió per part de la Llotja S.A. suposa una "infracció molt greu", d'acord amb la clàusula 19 del Plec de la licitació. El conseller recorda que el mateix Plec obliga la Llotja S.A. a pagar una multa de 60.000 euros per l'incompliment i, en última instància, extingir-ne la concessió (clàusules 21 i 23).
La Crida també fa públic en el mateix escrit que la Llotja S.A. no ha presentat les seves auditories al CNC en els terminis establerts per contracte. En aquestes auditories es parlen de pèrdues de la concessionària durant els anys 2013, 2014 i 2015, però la formació denuncia que no haver presentat els comptes en el temps i forma acordada ha obstaculitzat el seguiment de la gestió per part de l'administració pública. A més, la concessionària Llotja S.A. té un deute de 100.000 euros anuals d'IBI entre els anys 2011 i 2014 que la Paeria no ha reclamat, segons la formació.

La Crida destaca en l'escrit que la Llotja S.A. hagi assumit "indirectament" la gestió i programació teatral de l'equipament, fet que contradiu l'objecte social de la concessionària i que hauria de reservar-se la regidoria de Cultura. Per últim, la formació denuncia que el CNC i la Paeria hagin sufragat les tasques de manteniment de l'edifici l'any 2013 quan segons el contracte li pertocaria a la Llotja S.A..

La setmana passada es va presentar l'#EntramatLlotja, una sèrie d'informes sobre l'entramat de fundacions i empreses que té la Paeria. La Crida ha clamat al llarg d'aquesta legislatura la manca de control del diner públic i de les obligacions contractuals per part de l'Ajuntament de Lleida. En aquest sentit, la formació aposta per recuperar el control dels recursos públics, denunciar els incompliments de les empreses concessionàries i reformular la gestió de la Llotja.