Balaguer tindrà dues festes de Carnestoltes per primer cop

El consistori divideix la celebració entre el dissabte i el diumenge | Hi haurà dues rues, una d'adults i l'altra infantil

23 de gener del 2017
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 17:59h
Imatge de la presentació del Carnestoltes
Imatge de la presentació del Carnestoltes | Aj Balaguer

Balaguer tindrà dues festes de Carnestoltes aquest 2017. El govern de la ciutat ha trencat amb el model dels darrers anys i enguany ha plantejat una celebració separada en dos dies, el dissabte 25 de febrer i diumenge 26.

Segons ha avançat NacióLleida, la festa del primer dia està enfocada al públic adult, que tindrà la seva pròpia rua a partir de les set de la tarda.

Pel que fa a dissabte, la festa s’iniciarà amb la rua de la disbauxa que sortirà més tard, a les 19.30 h des de l’Estació de Trens i s’allargarà el recorregut passant pel passeig de l’Estació, l’avinguda Pere III, i arribant així al pavelló del Molí de l’Esquerrà on continuarà la festa fins a la matinada amb moltes actuacions, com el grup de percussió Bandelpal, el Showman cubà Jorge la Suerte.

Al pavelló hi haurà un gran sopar popular dels poca-soltes, organitzat per l’Associació Gastrobar, amb venda anticipada de tiquets. Aquest sopar estarà amenitzat per la Discomòbil Galaxy.

Durant el sopar, es lliurarà el premi a la millor carrossa i a la millor comparsa de la rua.
Seguidament, obrirà la nit el grup Banda Neon. El plat fort de la nit vindrà de la mà del grup de versions de música en català Catrock, que ens faran gaudir de les cançons de sempre i també de les més actuals del panorama musical català.

Cap a les 02.15h tindrà lloc el lliurament de premis del concurs de disfresses amb les dues modalitats, grup i individual o parella, amb interessants premis en metàl·lic. El DJ local Oriol Garcia tancarà la nit.
 
Diumenge al matí, s’iniciarà la Carnestoltada infantil amb la rua de l’alegria, a partir de les 11.30 h des de l’Estació de Trens, destinada exclusivament per als més petits, on desfilaran les carrosses i comparses dels centres educatius i les ampes així com els esplais o associacions infantils.... acabant a la plaça del Mercadal amb una gran festa infantil.
 
El grup la Cremallera amb l’espectacle els Xicots del Frac, animaran a tots els assistents que s’apleguin al Mercadal a partir de les 12.15 h.

​Concurs de fotografia
 
Enguany també per primer cop es farà un concurs de fotografia de la festa

Per a participar-hi caldrà donar-li m’agrada a la pàgina de Facebook "Fires i Festes de Balaguer" i compartir la imatge escollida a Facebook amb l'etiqueta #carnestoltadabalaguer. La millor fotografia guanyarà una caixa regal d’experiències.