Les estacions viuen el millor cap de setmana d'esquí

Més de 30.000 esquiadors han anat a les pistes lleidatanes | Han obert a ple rendiment i amb bons gruixos i qualitat de neu, després de les últimes nevades

Esquiadors a Boí Taüll
Esquiadors a Boí Taüll | Boí-Taüll
Redacció
23 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:05h
Més de 30.000 esquiadors han passat aquest cap de setmana per les estacions lleidatanes per gaudir de la neu que ha caigut aquests últims dies. El temps, majoritàriament, ha acompanyat i els gruixos de neu han superat els 180 centímetres en les cotes més altes. Després que diumenge passat el temporal de neu i vent obligués a tancar les estacions de Boí Taüll i Tavascan i limités l'obertura a Baqueira Beret i Espot i Port Ainé, aquest cap de setmana les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida han obert a ple rendiment i amb una molt bona qualitat i quantitat de neu. Els responsables de les estacions d'esquí lleidatanes també s'han mostrat satisfets perquè els gruixos que s'han acumulat els últims dies asseguren la neu fins a final de temporada.
El responsable de l'estació d'esquí de Baqueira Beret, Javi Ubeira, ha explicat que ha estat un cap de setmana "esplèndid", sobretot dissabte, que el sol va acompanyar i van rebre 13.000 esquiadors. Diumenge al matí ha nevat i feia boira i molts han preferit quedar-se a casa però tot i així l'estació ha acollit 7.000 esquiadors. Pel que fa als gruixos de neu, a Baqueira han comptat aquest cap de setmana amb 140 centímetres als 1.800 metres i amb 180 als 2.500. Aquestes bones xifres els han permès tenir obert el 100% del domini esquiable amb 147 quilòmetres de pistes. Per tant, ha afegit Ubeira, la valoració és "molt bona" perquè "és el primer cap de setmana amb neu i bon temps".

Opina igual el responsable de l'estació d'esquí de Boí Taüll, Martí Rafel, que ha provat ell mateix la neu. "La qualitat de la neu aquest cap de setmana ha estat extraordinària", gràcies a la neu caiguda dels últims dies, combinada amb el sol i el fred que ha fet aquest dissabte i diumenge. Ha estat un "magnífic" cap de setmana en què l'estació ha comptat amb uns gruixos d'entre mig metre i 1,85. Durant els dos dies Boí ha rebut uns 4.000 esquiadors.

El director de Tavascan, Marc Tomàs, també ha valorat molt positivament aquest cap de setmana, el primer que han pogut obrir al 100%. Dissabte passat ja ho van fer però diumenge van haver de tancar a causa del temporal, però després, va arribar la gran nevada "tan esperada". Explica que ha estat tan intensa que han estat tres dies a arribar a l'estació però que aquest cap de setmana han pogut obrir i que ha estat molt positiu perquè hi han passat més de mil esquiadors. Tavascan registra gruixos d'entre 1,20 i 1,80 metres.