L'assassí confés dels agents rurals: «Se me n'ha anat el cap»

L'advocada d'Ismael Rodríguez assegura que l'acte va ser impulsiu i no premeditat | El companys del caçador van instar-lo a trucar als serveis d'emergència després de saber què havia passat

22 de gener del 2017
Actualitzat a les 19:21h
El presumpte autor del crim
El presumpte autor del crim | Fb
Ismael Rodríguez Clemente, un noi de Vacarisses de 28 anys, estava penedit del què havia fet hores abans al vedat d'Aspa, al Segrià. El jove caçador va disparar tres cops contra dos agents rurals de 39 i 43 anys, que van morir gairebé a l'acte. Segons l'advocada del presumpte assassí, el noi ha indicat que no sap per què va atacar els dos agents, i ha assegurat que va ser un acte impulsiu. "Se me'n va anar el cap", ha explicat Rodríguez en la seva primera declaració davant la policia. Aquest dilluns passarà a disposició judicial.

De fet, segons apunta El Periódico, ningú no pensava que el presumpte autor del doble crim pogués arribar a matar dos agents atès que era una persona que no s'havia posat mai amb problemes i que tenia feina i parella estable a la població. "Era una bellíssima persona", asseguren coneguts seus, en estat de shock després del succés. Rodríguez, un apassionat de la caça, va sortir aquest dissabte amb altres companys per caçar tords, una au comuna a la zona.

Cap a les 11 del matí, el caçador, que anava sol després de separar-se dels seus amics per fer la batuda, va trobar-se amb Xavier Ribes i David Iglesias, que li van demanar la documentació de les armes, que no portava ja que no tenia llicència per utilitzar el material que duia a sobre. Va ser en aquest moment quan el noi va obrir foc contra els dos agents. Al cap de pocs minuts, Rodríguez es va retrobar amb els seus amics, a qui els hi va explicar què havia fet. La gravetat de la situació va fer que les persones que acompanyaven el caçador l'instessin a trucar al servei d'emergències per alertar de la mort dels agents rurals.

​L'advocada assegura que Rodríguez està mol afectat pels fets alhora que destaca que l'atac va ser impulsiu i que n'està penedit. El Govern ha declarat un dia de dol per la mort dels dos agents, de 39 i 43 anys i veïns d'Alcoletge i Lleida.

El primer succés criminal que pateixen els Agents Rurals

Aquest homicidi és el primer succés criminal que pateix el cos des de la seva fundació fa tres dècades. Tanmateix, la secció sindical de CCOO –on estaven vinculats els dos agents morts- asseguren que feia “vint anys que alertaven que es podia produir una situació com aquesta”.

CCOO de Catalunya, segons han explicat en un comunicat, "viu una profunda consternació per la mort dos agents rurals". Una de les víctimes havia estat delegat del sindicat entre els anys 2012 i 2014 i l’altre era delegat de prevenció des del mes de desembre i havia de ser precisament l’encarregat des de CCOO d’impulsar el protocol contra amenaces i agressions que sovint pateix aquest cos.