La Diputació promou l'esquí entre els escolars de les comarques de muntanya

La corporació finançarà el desplaçament de l'alumnat de les comarques de muntanya a les pistes d'esquí on es desenvolupa el programa Esport Blanc Escolar

Lina Borrell
21 de gener del 2017
Actualitzat a les 2:35h
Alumnes d'un centre escolar practicant esquí nòrdic
Alumnes d'un centre escolar practicant esquí nòrdic | ACN
La Diputació de Lleida aportarà juntament amb la Secretaria General de l'Esport un total de 370.500 euros per cobrir el cost dels tècnics i monitors, els forfets, part del transport i part del lloguer del material. D'aquesta manera, la Diputació de Lleida s'ha sumat al programa Esport Blanc Escolar, que promou la pràctica de l'esquí entre els alumnes dels cursos de 3r i 4t de primària de les comarques de muntanya.
 
Aquest és el resultat de la formalització d'un conveni de col·laboració signat entre la Diputació de Lleida i el Consell Català de l'Esport i que s'ha presentat aquesta setmana. El diputat Joan Ubach ha explicat que el programa Esport Blanc Escolar vol promocionar la pràctica de l'esquí i també potenciar valors com el respecte i el coneixement del medi ambient i de les muntanyes del Pirineu.
 
El programa inclou la realització d'un total de 8 sessions anuals dins de l'horari lectiu amb l'objectiu que els escolars coneguis i practiquin esquí en diferents modalitats: alpí, de fons i de "snowboard". Es preveu que tots els centres d'ensenyament de les 9 comarques vagin entrant al programa de forma progressiva. A la demarcació de Lleida hi participen aquest curs uns 894 alumnes de 3r i 4rt de Primària de 18 escoles de la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell i el Solsonès.
 
El programa Esport Blanc Escolar està emmarcat en el Pla Estratègic d'Esports d'Hivern de Catalunya i el seu principal objectiu és impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil, sobretot a les comarques pirinenques.
 
El projecte es porta a terme gràcies al Departament d'Ensenyament amb els centres educatius de les nou comarques del Pirineu, la Secretaria General de l'Esport, en col·laboració amb els consells esportius de cada comarca, i la Federació Catalana d'Esports d'Hivern per la formació dels tècnics d'esports d´hivern i la coordinació tècnica del programa. També compta amb la cooperació de les corporacions locals, les diputacions i el Consell General d'Aran per al transport escolar i per a facilitar a un preu reduït els forfaits i el material.
 
El programa Esport Blanc Escolar proposa una activitat de formació poliesportiva en esports d'hivern, en el marc curricular de l'assignatura d'Educació Física. Ho fa amb un tractament interdisciplinari que permeti treballar el coneixement i respecte del medi natural en general, de la interacció amb els diferents tipus de neu i de persones i professions del territori que s'hi relacionen.