La Generalitat cerca iniciatives per promoure la creació de 75 noves empreses d'economia social

El proper dilluns, 23 de gener, es farà una sessió informativa a l'Institut Municipal d'Ocupació de Lleida

Redacció
12 de gener del 2017
Actualitzat el 20 de gener a les 10:45h
Un empresari amb un ordinador
Un empresari amb un ordinador | Adrià Costa
El programa aracoop, promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya pretén identificar i donar suport a 75 iniciatives emprenedores perquè esdevinguin organitzacions o empreses de l'economia social i cooperativa viables i que creïn llocs de treball. Ho farà a través d'un projecte que acompanyarà les iniciatives des de la gestació de la idea fins al seu disseny, llançament i creixement en el marc de l'economia social. Aquest acompanyament no té cap cost per part de les iniciatives emprenedores.

És per això que el proper dilluns, 23 de gener, de 12 a 13h, hi ha organitzada una sessió informativa a l'Institut Municipal d'Ocupació de Lleida on les persones interessades en emprendre un projecte en el marc de l'economia social podran conèixer com des d'aracoop se les pot ajudar a tirar endavant la seva idea. L'actuació consta de quatre sessions de formació col·lectives, dividides en dinàmiques participatives en context real, que aporten eines per al disseny i per al desenvolupament dels projectes, i sessions de formació per propiciar l'intercanvi de coneixements i experiències entre els projectes participants. 

S'ofereix també l'atenció individualitzada per part d'una persona experta que acompanyarà a cada iniciativa, durant 27 hores. Els participants en edicions anteriors destaquen que aquesta actuació els ha ajudat a la constitució de l'empresa, a portar a terme els primers tests de mercat i destaquen també la superació de possibles temors a emprendre. Les persones que vulguin emprendre en el marc de l'economia social poden sol·licitar de participar en aquesta activitat abans del 10 de febrer.