Tortell de reis

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

Tortell de reis
Tortell de reis | Dolors Mateu
Dolors Mateu
01 de gener del 2017
Actualitzat a les 3:32h
L’últim dia de les Festes de Nadal és el dia de Reis, a qui li tocarà la corona? I la fava?

Ingredients per a 6-8 persones:
150 + 350 gr de farina de força
30 gr. de llevat premsat fresc
130 cc de llet
10 gr de sal
100 gr de sucre
110 gr de mantega pomada
3 + 1 ous
30 cc d'aigua de tarongina
Pell ratllada de mitja taronja
Fruites confitades
 
Escalfeu una mica  la llet, desfeu el llevat, afegiu 150 gr de farina, barregeu, tapeu i deixeu reposar uns 20 minuts.

Amb la resta de la farina, la sal, la mantega, el sucre, 3 ous, l'aigua de flor de taronger i la ratlladura, feu una massa, a la qual s'incorpora la barreja del llevat, pasteu bé fins a aconseguir que sigui llisa i que no s'enganxi al recipient en què es treballa i a les mans.
Formeu una bola, tapeu amb un drap o amb film i deixeu que reposi en lloc càlid i sense corrents una hora o fins que dobli el seu volum.
 
Torneu a pastar, doneu-li forma arrodonida i obriu amb els dits un forat central, aneu-lo fent gran i doneu-li  forma de tortell.
Poseu aquest a la safata del forn coberta amb paper sulfuritzat, cobriu amb un drap i deixeu que llevi durant una hora.
 
Pinteu la superfície del tortell amb ou batut, afegiu les fruites confitades, pressioneu una miqueta i fer coure al forn a 180º (preescalfat) durant uns 20-25 minuts.
Treure’l, deixeu refredar a sobre d'una reixeta i si es vol es talla horitzontalment, es col·loca una fava i una figureta de rei en la part del tall.
Es pot farcir amb nata muntada, trufa o crema.

 
Blog de cuina de la dolorss