Ivan Espílez i Eva Ribalta s’imposen a la Sant Silvestre més multitudinària de la història de Lleida

Gairebé 2.000 atletes participen en la cursa que posa fi a la Lliga de Ponent

Redacció
31 de desembre del 2016
Actualitzat a les 19:26h
Imatge de l'inici de la cursa
Imatge de l'inici de la cursa | Paeria
La Cursa Sant Silvestre-Atlas Energia ha abaixat el teló de l’any esportiu del 2016. Ho ha fet amb gairebé 2.000 atletes que s’han aplegat a la plaça Cervantes per participar en la cursa de 10 quilòmetres, que ha superat els 1.200 inscrits, i els més de 600 de la de 3,7.

Les victòries en la prova llarga han estat per dos clàssics de l’atletisme lleidatà, com són Ivan Espílez i Eva Ribalta, mentre que en la cursa curta el triomf se l’ha endut Soufiane Hammadi i Anna Vallverdú. La cita, que també ha servit per tancar el calendari de curses atlètiques i de la Lliga Ponent, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa accidental, Montse Mínguez, que ha donat el tret de sortida a ambdues curses, així com la del regidor Paco Cerdà; el president dels veïns de Jaume I, entitat coorganitzadora de l’esdeveniment, Jaume Millas, i el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL), Toni Baró.

La d’enguany ha estat la 23a edició de la prova, i el fet de caure en dissabte ha ajudat a poder assolir una xifra de participants més elevada. La proposta contemplava curses infantils i dues curses atlètiques sobre les distàncies habituals, els 10 i els 3,7 kilòmetres.

A la cursa llarga, el guanyador masculí ha estat Ivan Espílez, del club amfitrió, l’AE Ekke, amb un temps de 32’20”. L’han seguit Achraf Boufra (Logiesport), segon amb 32’49”, i a força més distància Antoni Carulla (Runners Balaguer), guanyador l’any passat i que avui ha estat tercer amb 34’09”. Cal destacar també l’11è lloc de Francisco Javier Cebrián (CA Fraga Bajo Cinca), que amb aquest resultat es confirma com a guanyador de la Lliga Ponent.

Amb el triomf d’avui, Espílez ha guanyat nou vegades la Sant Silvestre de Lleida, una prova a la qual li té la mesura agafada. El darrer cop en què Espílez s’havia imposat va ser ara fa dos anys, precisament com Eva Ribalta, la vencedora femenina, que avui ha guanyat amb un crono de 39’46” L’atleta dels Xafatolls ha guanyat amb autoritat pel davant de Raquel Marqués (AE Ekke), segona amb 40’44”, i de Gemma Bonjonrn (Track), tercera amb 41’32”

Pel que fa a la prova curta, en homes el més ràpid ha estat Soufiane Hammadi (Lleida UA), amb un temps d’11’27”, només 3 segons més ràpid que el segon classificat, Roger Estradé (Joventut Atlètica Arbeca). Ha completat el podi masculí Sergi Jurado (Tri 4.40). En dones, la victòria se l’ha endut Anna Valverdú (Tri 4.40) amb 14’01”, seguida de les germanes Díaz, del Xafatolls, amb Júlia al segon lloc amb 14’07” i Maria com a tercera classificada amb 14’39”.