Aragó considera «una vergonya» que el Museu de Lleida hagi estat declarat d'interès nacional

L'alcalde de Vilanova de Sixena assegura que aquest fet afecta les obres en litigi

Redacció
28 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:07h
L'alcalde de Vilanova de Sixena amb la consellera de Cultura
L'alcalde de Vilanova de Sixena amb la consellera de Cultura | ACN
L'alcalde de Vilanova de Sixena, Alfonso Salillas, ha considerat que en democràcia és "una vergonya" que la Generalitat hagi declarat el Museu de Lleida d'interès nacional català, perquè aquest reconeixement afecta les obres aragoneses d'art sacre que estan en litigi. Aquesta declaració afecta tres col·leccions amb obres d'art de parròquies aragoneses que són propietat dels bisbats de Barbastre-Montsó i d'Osca, a més de les procedents del Monestir de Sixena.

Salillas ha dit que "si fossin seriosos haurien d'haver exclòs els béns que estan en litigi i això qualsevol administració ho hagués fet. Això és una més, però és una vergonya que això passi en la democràcia".
Dies enrere els bisbes de Barbastre-Montsó i d'Osca van enviar al de Lleida sengles cartes oposant-se a aquesta declaració si abans no s'havien lliurat els béns aragonesos.

D'altra banda, Salillas ha titllat de "provocació" que el Museu de Lleida hagi utilitzat una de les 44 peces que per sentència judicial ha de tornar a Sijena per promocionar el centre i usar-la per felicitar el Nadal.
"És una provocació i crec que amb això el Museu de Lleida ha perdut el nord", ha estimat. Aquesta acció arriba un mes després que el Jutjat d'Osca hagi posat en marxa el procés per garantir l'execució de la sentència que ordena la devolució de les peces