Aitona recupera la propietat d'una plaça que era de la Falange des del 1948

El consistori ha registrat la plaça Escoles després de veure a les actes que l'espai va ser cedit fa 68 anys a la delegació nacional de Sindicats de Falange amb l'objectiu de fer-hi habitatges socials

26 de desembre del 2016
Actualitzat a les 11:59h
Imatge de la plaça recuperada
Imatge de la plaça recuperada | Google Maps
L'Ajuntament d'Aitona ha recuperat en propietat la plaça Escoles, espai del municipi que des del 1948 era de la Falange Española Tradicionalista y de la JONS. Segons explica a NacióLleida l'alcaldessa, Rosa Pujol, aquest fet es deu a que en plena dictadura es van cedir els 1.500 metres quadrats d'aquest espai a la delegació nacional dels Sindicat de la Falange amb l'objectiu de construir-hi habitatges protegits, que no es van arribar a fer mai.

Ara, 68 anys després, el consistori ha revisat les actes i ha vist que la plaça no formava part de la propietat municipal, per la qual cosa s'ha procedit a inscriure-la al registre de la propietat després de consultar al ministeri de Foment i a la Generalitat. El consistori ha activat, doncs, l'usucapió, el mecanisme legal mitjançant el qual una persona pot esdevenir titular d'un bé o dret per simple ocupació o utilització. Tot i això, Pujol assenyala que s'ha escrit un edicte per saber si hi ha hereus de la Falange.