Llorens lamenta la reprovació de la Comissió de Salvaguarda «per dir la veritat sobre la CUP»

El diputat del PP pregunta a la Paeria si cremar fotos del Rei fomenta "la cultura del pacte i del diàleg"

Redacció
18 de desembre del 2016
Actualitzat a les 22:49h
José Ignacio Llorens, diputat pel PP
José Ignacio Llorens, diputat pel PP | Adrià Costa
El diputat del Partit Popular per Lleida i President de la Comissió d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient del Congrés ha lamentat que la Comissió de Salvaguarda dels Drets de la Ciutadania l'hagi "reprovat" per "dir la veritat sobre la CUP". En aquest sentit, Llorens sol·licita alhora als integrants de la aquest òrgan assessor vinculat a la Sindicatura de Greuges del consistori lleidatà que aclareixin si consideren que "cremar fotos del nostre Rei Felip VI, atacar instal·lacions de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, no antender a citacions judicials i incloure en les pròpies llistes a assassins confessos com el terrorista Carles Sastre "són actituds que fomenten" la política del diàleg i la cultura de la pau".

La petició del diputat arriba després que divendres passat aquest organisme emetés un informe a propòsit d'un article publicat per ell en el qual, segons la CUP, s'haurien sobrepassat "els límits de la llibertat d'expressió".

En l'esmentat article, publicat a principis d'any, Llorens recordava que l'organització política CUP va incloure en la llista que va confeccionar per a la província de Lleida amb motiu de les autonòmiques de 2012 a Carles Sastre, condemnat el 1985 a 30 anys de presó com a coautor de l'assassinat el 1977 de l'industrial català Josep Maria Bultó. Llorens recorda que Sastre, a més de figurar com a número quinze en la candidatura que la CUP va presentar a les eleccions autonòmiques de 2012, va ser objecte el 2014 d'un homenatge organitzat a Lleida per la CUP al qual va assistir el regidor de la Crida per Lleida a la Paeria Pau Juvillà.