El PSC de Lleida ratifica Òscar Ordeig com a primer secretari

Miquel Iceta respon les paraules de Mercè Conesa a NacióDigital que ha posat en dubte la possibilitat de celebrar la consulta vinculant

Òscar Ordeig i Miquel Iceta, aquest dissabte a Lleida
Òscar Ordeig i Miquel Iceta, aquest dissabte a Lleida | ACN
Redacció
17 de desembre del 2016
Actualitzat a les 20:55h
Òscar Ordeig ha estat ratificat aquest dissabte com a primer secretari del PSC a les terres de Lleida en el congrés que ha celebrat la formació. El socialista ha estat avalat per la militància després que obtingués el càrrec de manera automàtica al no presentar-se cap altra candidatura que la seva a substituïr Àngel Ros, fins ara el líder socialista al territori.

Ordeig ha esperonat als assistents al Congrés així com a tota la militància a la suma de tots i ha incidit en que “ni jo ni ningú podem anar sols enlloc, sols no som res, però junts podem arribar molt lluny fent de la diversitat i la pluralitat una riquesa i del debat una necessitat” i ha afegit que “la lluita socialista, la de la defensa dels drets dels treballadors i les causes justes, no tenen fronteres”. Finalment, Ordeig ha destacat que “seguim i seguirem defensant la reforma federal, tenim un projecte clar perquè sense la cooperació entre pobles no ens en sortirem; les solucions no dialogades ni pactes no porten enlloc”. La nova executiva de la formació a Lleida tindrà com a noms forts el de Silveri Caro, que serà viceprimer secretari a la plana de Lleida, Sílvia Romero, que ho serà al Pirineu, i José Crespín, gendre d'Àngel Ros i cap de gabinet de la Paeria que serà el nou secretari d'organització.

Al Congrés hi ha assistit el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha parlat del referèndum que proposa el govern de Carles Puigdemont.

"No és que potser no es faci el referèndum, és que no es farà". Així ha respost a Lleida el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a la presidenta del consell nacional del PDECat, Mercè Conesa, que ha dit en una entrevista a NacióDigital que potser no es podrà fer si la relació amb l'Estat "acaba en paràlisi".

Iceta, que ha estat l'encarregat de cloure el novè Congrés del PSC de Lleida, Alt Pirineu i Aran, ha recordat Conesa que al PSC ja fa temps que ho diuen. "No és farà i si es fa, serà una trista còpia del que es va fer el 9 de novembre de 2014". "Si fas un referèndum sense cap tipus d'encaix legal", ha afegit, "del resultat no se'n desprèn cap canvi".

El socialista ha reconegut que tothom pot cometre errors però que entre tots s'hauria d'evitar repetir els mateixos errors. "Conesa diu que hem de ser realistes, doncs no es pot enganyar la gent, fer-la viure en un món que no és i dur a tot un país a topar-se amb la realitat i la legalitat", ha conclòs.

La nova executiva del PSC