El PDECAT denuncia opacitat i mala gestió en l'expedient de Torre Salses

Denuncia que l'equip de govern no ha presentat un informe complert sobre l'operació amb Eurofund Parc Lleida S.L

Redacció
17 de desembre del 2016
Actualitzat a les 10:13h
Imatge de la Comissió d'Urbanisme
Imatge de la Comissió d'Urbanisme | Pau Juvillà
El Partit Demòcrata i Unió denuncien la manca de transparència i la mala gestió de l'equip de govern en relació a l'expedient de modificació puntual del Pla parcial d'Ordenació SUR 42, Torre Salses, presentat aquest divendres en el decurs de la Comissió de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat.

En primer lloc, la formació argumenta que és fals que a l'expedient s'adjunti el document de compravenda privat que acredita que Eurofund Parc Lleida, SL és titular de les finques objecte de la requalificació, atès que només hi consten un seguit de fotocòpies que el fan incomplet i no se sap ni qui signa, ni quines són les condicions de l'operació, ni el seu preu, fet que titllen de "molt greu".

A més, en aquest mateix expedient s'afirma que el conveni signat entre Eurofund Parc Lleida, SL i l'Ajuntament de Lleida ha estat objecte d'informació pública, extrem que tampoc és cert. De fet, el grup municipal assegura que ha demanat a l'equip de govern, "sense èxit", l'acreditació d'aquest tràmit d'informació pública.

En aquest sentit, el grup municipal recorda que aquesta és una condició necessària, segons es desprèn de l'acord de ple del 29 d'abril de 2016. Per tant, des del Partit Demòcrata i Unió qualifiquen de molt greu aquest fet, però més preocupant és encara la resposta de l'executiu del PSC. Al seu entendre, és inadmissible que els regidors de l'Ajuntament de Lleida no puguin conèixer quines persones hi participen i en quines condicions s'estan duent a terme aquesta requalificació.

Denuncien que la Paeria promou un "pelotazo" immobiliari

D'altra banda, i en referència a l'expedient d'aprovació inicial del plec de condicions que ha de regir l'alienació de diverses finques municipals i inici de la licitació, el Partit Demòcrata i Unió expressen la seva disconformitat en la venda d'aquestes finques atès que el seu valor està molt per sota del qual poden arribar a assolir en cas que la requalificació tiri endavant.

En aquest punt, des del grup municipal es considera que l'equip socialista de la Paeria està afavorint un 'pelotazo' immobiliari injustificat i es pregunta el motiu de les presses i l'interès del PSC en vendre ara unes propietats que, d'aquí a poc poden arribar a valer molt més. Per tot plegat, el Partit Demòcrata i Unió anuncien el seu vot en contra d'aquest expedient que passarà pel ple del proper 23 de desembre.