La CUP critica les «activitats militaristes» de l'escola de Tremp

La formació dóna suport als pares, mares i mestres crítics amb una sortida del centre a l'acadèmia militar de Talarn

05 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:52h
Imatge de l'entrada principal de l'acadèmia militar de Talarn
Imatge de l'entrada principal de l'acadèmia militar de Talarn | ACN
La CUP Pallars ha criticat a través d'un comunicat la visita d'un grup d'alumnes de l'Escola Valldeflors de Tremp a l'acadèmia militar de Talarn (AGBS) a finals del passat mes d'octubre. La formació anticapitalista ha donat el "màxim suport" als pares, mares i mestres crítics amb la que han considerat una "activitat militarista".

Els cupaires lamenten que aquest hagi estat el segon curs que l'escola visita l'acadèmia militar del municipi veí. De fet, el curs passat, els pares i mares d'una desena d'alumnes de 3r de primària es van negar a portar els seus fills a l'excursió a l'AGBS. La direcció del centre va defensar en aquella ocasió que als nens no se'ls parlava de cap tipus d'activitat violenta.

Segons la CUP, "els valors d'un centre públic, com la coeducació, llibertat personal, responsabilitat, diàleg, convivència i respecte s'oposen als que transmet la institució militar, valors d'obediència, perpetuació d’un sistema patriarcal, androcentrisme i l'ús de la violència per resoldre conflictes".
 

Llegeix el comunicat íntegre de la CUP Pallars