El Tren dels Llacs es promociona a la fira més important d'Europa

Lleida Expo Tren instal·la una maqueta de 25 metres que reprodueix el tram Lleida - La Pobla de Segur

Redacció
17 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:07h
Imatge de la maqueta del Tren dels Llacs
Imatge de la maqueta del Tren dels Llacs | Comunicat BP
El saló Expo Tren, juntament amb la revista Más Tren, el maquetista Jordi Auqué i la federació Catalana d'Amics del Ferrocarril, presenten una maqueta del Tren dels Llacs a la fira més gran d'Europa dedicada al modelisme ferroviari, que se celebra des d'aquest dijous fins al diumenge 20 de novembre a Colònia.

L'exhibició, que forma part de la iniciativa 'Hola Europa', creada enguany, permet que a l'International Modellbahn Ausstellung (IFA) de Colònia es pugui veure una instal·lació modular a escala HO de 25 metres de llarg que reprodueix un tram de la línia fèrria Lleida – La Pobla de Segur, precisament l'any que es compleix el 65è aniversari de primer trajecte. La delegació lleidatana també exposa el model que reprodueix l'estació del futur Museu de ferrocarril de Lleida i les seves rutes.

Expo Tren, l'únic saló dedicat al lleure ferroviari de l'estat espanyol, forma part del circuit europeu dels salons monogràfics dedicats al món del tren i del modelisme ferroviari. D'aquesta manera, Lleida s'alinea amb ciutats com París, Milà, Colònia o Dortmund, que celebren anualment salons similars.

Durant la seva darrera edició, el passat mes de març, el saló va oferir l'oportunitat de visitar els tallers de l'Associació de Restauració de Material Ferroviari (ARMF), ubicats al Pla de Vilanoveta, on precisament es van poder veure els nous trens que recorren la línia Lleida – La Pobla de Segur (Tren dels Llacs), de fabricació suïssa.