Mollerussa presenta un pressupost de 12,6 milions, un 5,3% més que el 2016

El govern preveu cancel·lar al febrer el pla d'ajust i destaca algunes partides com la de promoció econòmica o la que es destinarà a la consulta ciutadana sobre el centre

Redacció
15 de novembre del 2016
Actualitzat a les 19:11h
Marc Solsona, alcalde de Mollerussa
Marc Solsona, alcalde de Mollerussa | ACN
El pressupost de l'Ajuntament de Mollerussa per al 2017 serà de 12,6 milions d'euros, un 5,33% més elevat que el d'aquest any. Així ho ha indicat l'alcalde, Marc Solsona, que ha afegit que ja s'ha facilitat tota la documentació als grups a l'oposició perquè l'estudiïn i es pugui debatre en el Ple del proper 1 de desembre.

Solsona ha assenyalat també que al febrer, quan es faci la liquidació del comptes, es cancel·larà el pla d'ajust que ha tingut ''encorsetats'' els comptes durant els darrers anys de manera que la segona part del mandat estarà ''lliure de càrrega'' però mantenint més de 1,5 milions d'amortització per poder acabar per sota del 75% d'endeutament. Algunes de les partides a què es destinarà el pressupost seran a la promoció econòmica amb la creació del viver d'empreses o també a la consulta ciutadana sobre el centre urbà que se celebrarà abans de Sant Josep.
 
Segons l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, un dels motius pels quals el pressupost del consistori és per la previsió de rebre majors ingressos per part del Govern degut al ''ritme de pagaments'' que ha adoptat en aquesta legislatura. Això, permetrà, entre d'altres, incrementar per exemple el capítol ú, de personal, en un 4% més que l'any passat, arribant als 4,6% milions d'euros. Aquest és el capítol al que es destina una de les parts més importants de pressupost, en concret el 36% del total.

D'altra banda, Solsona ha apuntat algunes altres partides que figuraran als comptes, com la de promoció econòmica, amb la creació del viver d'empreses i diners que es destinaran als projectes de ciutat 'smart lab i smart city'. Així mateix, també hi haurà una partida específica per al Museu dels Vestits de Paper i el projecte que el Concurs Nacional que se celebra cada any sigui declarat Patrimoni per la UNESCO.

Altres partides que ha comentat Solsona, són la que es destinarà a la celebració de la consulta popular sobre la peatonalització del centre i que es farà abans de Sant Josep amb vot presencial o telemàtic; la substitució de les làmpades de mercuri que encara hi ha a la població; l'emergència social o la neteja i enjardinament de places i carrers.

La previsió de cancel·lar al febrer el pla d'ajust que el consistori té vigent des del 2011 permetrà, segons l'alcalde, que la segona part de mandat estigui ''lliure de càrregues''. Aquest darrer pla de sanejament era el tercer que es feia a l'Ajuntament de Mollerussa des de l'any 2006.