La Paeria aprova que el nou Museu Morera s'ubiqui a l'antiga Audiència

PSC, C's i la Crida han votat a favor del canvi | Àngel Ros assegura que aquesta és una "oportunitat" i aquest canvi serà més barat que fer el nou centre al costat de la Panera

ACN
28 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 19:46h
Rodamilans, Mínguez, Ros i Larrosa, durant el ple
Rodamilans, Mínguez, Ros i Larrosa, durant el ple | Àlvar Llobet
El ple de la Paeria ha aprovat aquest divendres que la ubicació definitiva del Museu d'Art Jaume Morera a l'edifici de l'antiga Audiència, proposta que ha prosperat amb els vots favorables del PSC, C's i la Crida-CUP i les abstencions de CiU i PP. Àngel Ros ha defensat que no donar suport a què el Morera s'ubiqui a l'antiga Audiència hauria suposat "deixar passar una oportunitat", tot recordant que properament es debatran els pressupostos municipals per al 2017 els quals permetran destinar una partida al projecte, que es podria sumar a un ajut del Feder i a les aportacions provinents d'altres administracions. La Crida-CUP ha optat pel "pragmatisme" en considerar que "no es pot esperar més" perquè el Morera tingui una seu defitniva.

ERC-Avancem i el Comú de Lleida havien demanat retirar l'expedient de l'ordre del dia del Ple i posposar-lo fins que a l'aprovació d'un nou Pla de Museus de la ciutat de Lleida i a un informe tècnic que avali la ubicació a l'antiga Audiència, petició que no ha estat acceptada pel PSC. Els republicans han insistit que el conveni de cessió de l'edifici per part del Ministeri d'Hisenda a la Paeria no preveu que s'hi pugui ubicar un museu, fet que ha contradit Àngel Ros. El projecte del Morera a l'antiga Audiència està pressupostat en uns 4,7 milions d'euros, mentre si s'hagués fet al costat de la Panera el cost hauria estat superior, segons defensa l'equip de govern.

Posteriorment i relacionat amb aquest darrer punt, el Ple ha aprovat la moció d'ERC-Avancem per posar en marxa la redacció del Pla de Museus de la ciutat de Lleida, que analitzarà i definirà quines han de ser les línies d'actuació en matèria cultural i que s'elaborarà a través d'un procés participatiu. Els republicans volien que aquest Pla fos una realitat abans de decidir la ubicació definitiva del Morera, fet que no ha estat possible.