Demanen catorze anys de presó per l'acusat d'intentar matar la seva exdona a Almacelles

Va esperar que sortís de casa seva per apunyalar-la al replà, tot i tenir una ordre d'allunyament

ACN
28 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:18h
La fiscalia de Lleida demana catorze anys de presó per a David S. C., de 38 anys i veí de les Borges Blanques, per haver intentat matar a ganivetades la seva exdona, de 37 anys, quan aquesta sortia de casa seva, a Almacelles (Segrià). Els fets van tenir lloc a les 7.38h del 10 de setembre de 2015 al número 105 del carrer Major de la localitat.

Segons el ministeri públic, l'acusat, en presó provisional per aquests fets, va esperar la dona amagat al portal, tot i que tenia una ordre d'allunyament, i quan va arribar la va apunyalar al coll. El ministeri públic sol·licita que s'imposi a l'acusat una pena de tretze anys de presó per un delicte de temptativa d'assassinat i un any de presó més per trencament de condemna. També sol·licita deu anys de llibertat vigilada quan surti de la presó, que se li retiri la pàtria potestat dels fills de 12 i 14 anys que té en comú amb la víctima i que la indemnitzi amb 30.000 euros pels danys patits.
 
Segons l'escrit del ministeri fiscal, l'acusat va anar a esperar la seva exdona a sota de casa seva, tot i que no es podia acostar a menys de 200 metres ni comunicar-se amb ella fins al setembre 2017 ja que tenia una ordre d'allunyament. Quan la víctima va arribar al replà, segons la fiscalia, el seu exmarit la va agafar per darrera pel coll i li va clavar un ganivet d'uns vint centímetres diversos cops, "amb l'objectiu d'acabar amb la seva vida".

La primera ganivetada, segueix l'escrit, va ser sota la barbeta i després, quan ella es va girar, li va clavar el ganivet a l'abdomen sense que la víctima tingués temps a defensar-se. Ja a terra, l'acusar va seguir clavant ganivetades a la dona, que s'intentava defensar amb les mans i els peus. La víctima, que treballava en un comerç d'Almacelles, va ser traslladada a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, on va estar ingressada durant una setmana i posteriorment va estar tres mesos de baixa per recuperar-se de les ferides. Els Mossos d'Esquadra van detenir l'agressor el mateix dia cap a les 14.50 hores a Almacelles.