La Paeria aprova les ordenances fiscals del 2017 amb els vots del PSC, CiU, C's i PP

La regidora Montse Mínguez assegura que els nous impostos recullen "totes les sensibilitats" | Joan Vilella indica que la rebaixa de l'IBI beneficiarà tots els lleidatans i Toni Postius destaca que aquest és l'inici del camí per abordar noves reduccions de taxes

28 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:37h
Postius, Mínguez i Vilella, parlant abans del ple
Postius, Mínguez i Vilella, parlant abans del ple | Àlvar Llobet
El ple de la Paeria Lleida ha aprovat aquest divendres les ordenances fiscals del 2017 amb els vots de PSC, CiU, C's i PP Els 16 edils han avalat la rebaixa de l'IBI un 2%, una xifra que ha estat criticada pels grups del Comú de Lleida i la Crida per Lleida, que han defensat unes taxes progressives que obliguin a pagar més a les rendes més altes. En una línia similar s'ha posicionat ERC, que ha considerat "insuficient" l'acord per les ordenances. Tots tres grups han votat en contra dels nous impostos.
 
Vilella assegura que la rebaixa de l'IBI "beneficiarà tots els lleidatans"
 
El portaveu del PP, Joan Vilella, ha defensat el seu pacte amb el PSC assegurant que aquesta rebaixa fiscal beneficiarà tots els lleidatans. El polític popular ha recordat la lluita del seu partit en els darrers anys per abaixar l'IBI, alhora que ha apuntat que els diners que deixarà de rebre el consistori lleidatà es compensaran amb l'estalvi que ha aconseguit la Paeria.
 
Postius creu s'ha obert el camí per reduir més impostos, i Mínguez diu que les ordenances recullen totes les sensibilitats

​El líder de CiU, Toni Postius, ha celebrat la reducció de la taxa, que ha considerat històrica atenent que és la primera vegada d'ençà que governa Àngel Ros a Lleida que hi ha una rebaixa de l'IBI. El líder convergent ha apuntat que aquesta via de reducció que s'ha obert aquest divendres "és només un camí que acaba de començar", alhora que ha anunciat la retirada de les esmenes que havia presentat el seu grup municipal.
 
Per la seva banda, la regidora d'Hisenda Montse Mínguez ha agraït la bona predisposició dels grups municipals a l'hora d'abordar el debat sobre les ordenances, i ha considerat que el nou IBI "recull sensibilitats" ja que "no oblida els ajuts socials".