Postius: «Hem aconseguit que, per fi, l'IBI baixi a Lleida»

El líder de CiU, satisfet perquè el PSC s'ha avingut a la rebaixa de la taxa, que ha pactat amb el PP

Redacció
27 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:52h
Toni Postius, rere una porta de la Paeria
Toni Postius, rere una porta de la Paeria | Àlvar Llobet
El cap de l'oposició a l'Ajuntament de Lleida, Toni Postius, ha mostrat la seva satisfacció per l'acord assolit amb els grups municipals que estan a favor d'una rebaixa lineal del 2% de l'Impost de Béns Immobles (IBI) per al 2017, més un mínim de l'1% per al 2018.

Malgrat que la proposta de Postius situava la rebaixa lineal del 5% per a tots els béns immobles, s'ha alegrat pel fet d'haver aconseguit "que, per fi, l'IBI baixi a Lleida per primera vegada en els 14 anys que Àngel Ros és paer en cap. Postius ha insistit en què "sempre hem mantingut que una rebaixa era possible i prova d'això és que, finalment, aquells qui deien que era impossible, s'hi han avingut".

Precisament, fa uns dies Postius va fer una crida a tots els grups municipals de la Paeria per aconseguir que Lleida "deixi de ser la capital dels impostos de l'estat". Per aquest motiu, "hem negociat amb tothom amb l'objectiu d'aconseguir el consens necessari per poder corregir una situació injusta per a la ciutadania".

Ha recordat que "resulta incomprensible que durant anys haguem estat pagant el mateix IBI a Lleida, quan, de fet, la valoració cadastral ha baixat més d'un 40% en els 3 últims anys".

Al seu parer, "la justícia social passa, doncs, perquè si els valors cadastrals han caigut també hi ha d'haver, en conseqüència, una reducció de l'IBI perquè considerem que s'ha de pagar pel valor que tenen les coses".
 
Primer pas

Tanmateix, Postius considera que aquesta rebaixa només és un primer pas per aconseguir una fiscalitat més justa per a tots els lleidatans i lleidatanes. "Hem iniciat el bon camí de redreçar la fiscalitat de Lleida , però cal anar més enllà perquè hi ha molt marge per seguir baixant la pressió fiscal".

Ha assegurat que "és evident que encara no som on volíem; tanmateix hem posat la primera pedra per fer-ho possible".