Demanen 13 anys de presó pels acusats d'assaltar una botiga de marihuana a Tàrrega i emmordassar l'amo

El judici se celebrarà el 2 i 3 de novembre a l'Audiència de Lleida i la fiscalia sol·licita també presó per l'exdona de la víctima i la seva parella per planificar el robatori

ACN
26 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 19:20h
La fiscalia de Lleida demana tretze anys de presó per a cadascun dels quatre homes acusats d'assaltar i emmordassar l'amo de la botiga de venda de llavors de marihuana de Tàrrega, 'Punta Verde', el 28 d'agost de 2013.

Els acusa d'un delicte d'usurpació de funcions públiques en un concurs amb un delicte de robatori amb intimidació (quatre anys) per l'assalt a la botiga fent-se passar per policies; un delicte de funcions públiques en un concurs amb un delicte de robatori en casa habitada (quatre anys) per entrar a casa del propietari, on estava la seva parella, i robar-li el cotxe, fent-se passar també per policies, i un delicte de detenció il·legal (cinc anys) per immobilitzar el propietari de la botiga i deixar-lo tancat al lavabo del local.

També sol·licita quatre anys de presó per l'exparella de la víctima i sis anys de presó pel company sentimental d'aquesta, com a còmplices dels dos primers delictes ja que se'ls acusa de planificar el robatori i contactar amb els sicaris. El ministeri públic també demana que entre els sis acusats indemnitzin les víctimes amb 7.000 euros. El judici tindrà lloc el 2 i 3 de novembre a l'Audiència de Lleida.

La fiscalia considera provat que l'assalt el va planificar l'exdona del propietari de la botiga, G. S. H., de 32 anys i veïna de Preixens (Noguera), juntament amb el seu company sentimental de llavors, J. M. G., de 44 anys i veí de Canet de Mar. Tots dos haurien contractat els serveis dels altres quatre acusats, veïns de Mataró, que van cometre materialment els fets; F. J. P. M., de 43 anys; A. M. P. F., de 52 anys; O. B. H., de 29 i N. N., de 36 anys, aquest últim amb antecedents, a canvi d'una part del que aconseguissin amb l'atracament.

El motiu, segons el ministeri públic, va ser que l'exdona de la víctima sospitava que el propietari del local tenia més diners que els que havia declarat al procediment de divorci. Volia venjar-se perquè tenien una mala relació i perquè no li pagava la pensió d'aliments per les seves filles ordenada pel jutge, tot i el nivell de vida que ell portava.

Segons l'escrit del ministeri públic, l'assalt va tenir lloc el 28 d'agost de 2013 quan uns desconeguts van lligar de mans i peus i van emmordassar el propietari d'una botiga de llavors de marihuana de Tàrrega.

Cap a les vuit del vespre uns homes van entrar amb armes de foc i fent-se passar per policies a la botiga 'Punta Verde', situada al número 2 de la plaça El·líptica de la capital de l'Urgell, en una de les entrades a la ciutat i es van endur 2.500 euros i alguna joia. Després, els assaltants, armats amb pistoles, es van desplaçar a Agramunt (Urgell), on viu el propietari de l'establiment. Van amenaçar la seva parella d'aleshores i li van robar el cotxe, un Audi TT.

La fiscalia demana també que indemnitzin el propietari del local amb 3.000 euros pels diners i les joies robades així com amb 2.000 euros més per al propietari i amb 2.000 euros per a la parella d'aquest, pels danys morals patits durant l'assalt. Està previst que el judici s'allargui dos dies; dimecres i dijous que ve.