La Diputació obre les inscripcions per al «Pica d'Estats»

El guardó, que destina 38.000 euros a premis, reconeix els millors treballs periodístics publicats o emesos sobre els atractius turístics de la demarcació

ACN
25 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:37h
Imatge de la Diputació de Lleida
Imatge de la Diputació de Lleida | Arxiu
La Diputació de Lleida, mitjançant el seu Patronat de Turisme, ha obert el període d'inscripció per a la presentació de treballs al 28è Premi Turístic Internacional 'Pica d'Estats' de premsa escrita, ràdio, televisió i internet. Poden optar-hi tots els treballs periodístics que tractin sobre qualsevol dels atractius turístics de les Terres de Lleida publicats o emesos en qualsevol idioma entre el 19 d'octubre del 2015 i el 18 d'octubre del 2016.

El 'Pica d'Estats' reparteix 38.000 euros en premis, distribuïts en vuit categories. El certamen destina una dotació de 5.000 euros a cadascuna de les modalitats: premsa escrita d'informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional, reportatge fotogràfic i mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida, i 3.000 euros a la categoria d'internet (portals informatius multimèdia).
 
El període d'inscripció es desenvoluparà durant el termini d'un mes i finalitzarà el dia 21 de novembre del 2016. La inscripció es pot fer al web del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i, per tal de formalitzar-la, cal que l'autor o autors (o qualsevol persona o entitat que n'acrediti el consentiment) facin arribar els treballs i els remetin al president del Patronat de Turisme, Juli Alegre.

Les bases del Premi en aquesta 28a edició limiten el nombre de treballs que pot presentar un autor o autors i també el nombre de categories en què es poden inscriure. D'aquesta manera, les bases del Premi determinen que, en el cas del treballs transmèdia, els autors només podran optar a una categoria, a excepció de la fotografia. Un mateix autor o autors només podran presentar un màxim de tres treballs per categoria, prioritzant aquella que consideri que reflecteix amb més fidelitat el llenguatge del mitjà, a excepció de la fotografia, on podran optar en dues categories.