L'Aran planteja una Catalunya independent «binacional»

Un informe elaborat per una trentena d'experts defensa el dret a decidir del territori en un Estat català i insta a augmentar la presència de l'occità

Redacció
24 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:30h
Ple ordinari del Conselh Generau d’Aran
Ple ordinari del Conselh Generau d’Aran | Conselh Generau d’Aran
La Vall d'Aran vol refermar el seu caràcter independent en una futur Estat català, i per aquest motiu ha elaborat un informe per sentar les bases del que hauria de ser la relació entre els dos territoris. Segons ha avançat RAC1 i ha confirmat NacióLleida, el document ha estat creat per una trentena d'experts del món acadèmic, polític i associacitiu aranès, i defensa un esperit "binacional" del nou estat amb el reconeixement del dret a decidir del poble aranès en el marc d'una Catalunya independent així com un augment de la presència de l'occità en la vida pública catalana.

D'aquesta manera, en l'informe, s'apunta que els documents oficials estiguin escrits en català i en occità, i es demana que els discursos institucionals del president de la Generalitat també incorporin l'aranès. El document el signa el Cercle d'Agermanament Occitano-Català i serà presentat aquest dimarts a Barcelona.